Trods stor Helle-kampagne: Vi må vente længe på valget

Selvom en stor socialdemokratisk kampagne er i fuld gang, vurderer politisk kommentator, at valget først kommer i april eller maj.
Socialdemokraternes valgkampagne "Det Danmark du kender" intesiverer lørdag. Rundt om i landet vil partiets politikerne bevægt sig ud blandt befoklningen.
Socialdemokraternes valgkampagne "Det Danmark du kender" intesiverer lørdag. Rundt om i landet vil partiets politikerne bevægt sig ud blandt befoklningen. Foto: LINDA JOHANSEN/POLFOTO

Lørdag intensiverer Socialdemokratiet deres kampagne "Det Danmark du kender", som startede i statsminister Helle Thorning-Schmidts nytårstale.

Partiet lancerer hjemmesiden resultaterfordanmark.dk, og rundt om i landet vil politikerne bevæge sig ud blandt befolkningen for at gøre opmærksom på partiets meritter.

Tilmeld dig gratis vores nyhedsbrev for flere nyheder.

Blandt andet går forsvarsminister Nicolai Wammen på gaden i Aarhus for at føre kampagne.

Flere S-ministre vil følge trop i den kommende uge, men det er ikke et varsel om en snarlig udskrivelse af et folketingsvalg, forsikrer forsvarsministeren.

Hvorfor har I pludselig så travlt med at lave kampagne?

- Vi vil gerne fortælle danskerne om de resultater, regeringen har leveret til Danmark. Der er blandt andet 30.000 danskere, som stod i arbejdsløshedskøen for et par år siden, som har fået job.

- Det viser, at vores politik virker og giver mulighed for at investere i velfærd de kommende år, siger Nicolai Wammen.

I vil gerne vise jeres resultater frem, men er det også et udtryk for, at der ikke er mere politik, I skal have gennemført i den her valgperiode?

- Der er masser, vi skal nå endnu. Derfor er det vigtigt at sige, at det her ikke er startskuddet til en valgkamp. Vi er i den grad i arbejdstøjet, og vi arbejder helt frem til, at statsministeren trykker på valgknappen, siger Nicolai Wammen.

Politisk kommentator Erik Holstein fra Altinget tror heller ikke på et snarligt valg. I stedet ser han fornuft i at lancere kampagner i god tid før et valg.

- De har lært, at det er meget mere effektivt at lave politiske kampagner, før valgkampen skydes i gang. Så drukner det ikke i det, alle de andre politiske partier kommer med.

- Men jeg tror ikke, at vi er meget tættere på et valg. Jeg synes stadigvæk, at et valg i foråret - for eksempel i april eller maj - er det overvejende mest sandsynlige, selv om de har sat deres kampagne i gang, siger han.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.