Spellerberg: Hæl bør holde til VM-deltagelse
Bo Spellerberg, fredag aften i Arena Fyn i Odense, hvor herrehåndboldlandsholdet spillede VM-testkamp mod Slovenien. Foto: VAN NORDE ERNST/POLFOTO
Bo Spellerberg mærker ingen smerte længere i hælen, så VM-deltagelsen er ikke længere i fare på den konto.

Det blev fredag aften til spilletid uden smerter i 36-26-sejren over Slovenien for Bo Spellerberg.

KIF Kolding København-playmakeren var derfor en lettet mand efter den første af weekendens tre træningskampe i Totalkredit Cup.

- Det var ok. Der er lidt ømhed, men ingen smerter. Det er rart at være skaden kvit. Nu tager vi det lige stille og roligt, men indtil videre går det rigtigt godt, siger Spellerberg.

En skade i hælen har drillet Spellerberg i optakten til VM, men nu lysner det for alvor.

- Når jeg kommer i hopskud, bliver presset og ikke kan styre, hvordan jeg lander, så føler jeg ikke, at jeg tænker over det længere. Men jeg kan ikke sige, om jeg ikke lige har ramt den på en forkert måde.

- Men jeg føler, at jeg har været i de situationer, jeg skal. Så den bør holde. Det skal være uheld, hvis der skal gå noget galt. Det er min fornemmelse, siger Spellerberg.

En sejr på 10 mål over slovenerne efterlader ikke Spellerberg med det sande billede af modstanderen.

- Jeg var skuffet over Slovenien. Vi fik et hul, og så mistede de rytmen, og vi spillede også rimeligt godt angrebsspil. Men det er en kamp, der hurtigt kan blive helt anderledes til en slutrunde, påpeger Spellerberg.

En uimponeret Michael Damgaard kom på banen i anden halvleg og scorede fem mål, og det bemærkede Spellerberg.

- Damgaard kom ind og leverede præcis det, som vi har set ham gøre i ligaen. Fantastiske mål og hurtige afslutninger. Det er det, han kan. Og det er nok også det, han skal bidrage med.

- Han er fin joker at have med et hurtigt antrit og et godt skud, så det er om at bruge ham, når det lykkes, vurderer Spellerberg.

Danmark møder lørdag aften Island i Aalborg, inden Sverige venter i Aarhus søndag.

/ritzau/