Spanien skrotter arrestordre men Puigdemont bliver i Belgien

- For øjeblikket bliver han i Belgien, siger advokat Paul Bekaert om Carles Puigdemont, efter at en international arrestordre er trukket tilbage.
- For øjeblikket bliver han i Belgien, siger advokat Paul Bekaert om Carles Puigdemont, efter at en international arrestordre er trukket tilbage. Foto: Nicolas Maeterlinck/AFP

Spaniens højesteret har trukket en international anholdelsesordre på Cataloniens tidligere leder Carles Puigdemont tilbage.

Domstolen har også tilbagekaldt arrestordrer på fire af Puigdemonts ministre. Den siger, at de pågældende politikere har vist vilje til at vende tilbage til Spanien.

Den tidligere regionspræsident har dog ingen planer om at vende hjem lige med det første. Det fortæller hans advokat efter meldingen fra Madrid.

- For øjeblikket bliver han i Belgien, siger advokat Paul Bekaert til kanalen VTM ifølge nyhedsbureauet AP.

I en erklæring siger højesteretsdommer Pablo Llarena, at arrestordrerne trækkes tilbage, da de fem efterlyste har sagt, at de ønsker at vende tilbage til Spanien for at deltage i det regionale valg.

Men den spanske anholdelsesordre opretholdes, siger kilder i det spanske retssystem til nyhedsbureauet AFP.

De internationale anholdelsesordrer blev udstedt 3. november.

Belgiske dommere meddelte mandag, at de 14. december kommer med en afgørelse i sagen om eventuel udlevering af den catalanske separatistleder.

Puigdemont leder en valgkampagne fra Belgien for sit parti op til valget i Catalonien 21. december.

Puigdemont og fire catalanske ministre flygtede til Belgien i oktober, da den catalanske regering var blevet afsat af Spaniens premierminister, Mariano Rajoy, efter at Puigdemont havde erklæret Catalonien uafhængigt.

Puigdemonts advokat sagde før weekenden, at hans klient bliver i Belgien til efter valget i Catalonien.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.