Det skal være slut med at sende sine børn af sted i vuggestue eller børnehave med våd blev og uden madpakke.
Og det skal landets socialrådgivere være med til at sørge for.
Sådan lyder et nyt forslag fra Dansk Socialrådgiverforening, som nu vil tage ud i marken i stedet for at sidde gemt bag skriveborde og bunker af papir.
"Vi bliver nødt til at tænke forebyggelse på en ny måde. Vi vil rigtig gerne have, at socialrådgiverne bliver nogen, der er med i en meget tidligere forebyggelse, end de er i dag. Hvis vi bliver hidkaldt, allerede når de små bekymringer er der, kan vi få ryddet dem af vejen og derved undgå store, dyre sager, hvor der skal ske en helt masse," siger foreningens formand, Bettina Post, til Nyhedsbureauet Newspaq.
Forslaget kommer efter flere opsigtsvækkende sager, hvor ældre børn først er blevet tvangsfjernet fra deres forældre efter at være blevet udsat for misbrug i årevis. Og samtidig skal det imødekomme kommunernes sociale udgifter, som bare vokser og vokser, fortæller Bettina Post, som lancerer det nye forslag under titlen 'Forebyggelse 2.0'.
"I vuggestuer og børnehaver møder børn op med natble og uden madpakke. Den slags tager pædagogerne sig af, og det er rigtig fint. Men når børnene så kommer i skole, er der ikke nogen, der sørger for mad og tørre sokker. Derfor skal socialrådgivere langt tidligere have mulighed for at komme ud i daginstitutionerne en dag om ugen eller om måneden, hvor de kan diskutere bekymringsbørnene med pædagogerne og også meget gerne forældrene," siger Bettina Post.
Både hos pædagogernes fagforening, BUPL, Kommunernes Landsforening, KL, og Socialdemokraterne møder forslaget opbakning.