Sidste øjeblik: Statslige udflytninger lader vente på sig
Nye kontorer venter på de statsligt ansatte i provinsen.  Foto: Scanpix arkiv
Det kommer til at tage et år eller mere før de fleste statslige arbejdspladser er blevet flyttet til provinsen og officielt har fået ny adresse.

Det kommer til at tage et år eller mere før de fleste statslige arbejdspladser er blevet flyttet til provinsen og officielt har fået ny adresse.

Det skriver magisterbladet.dk onsdag på baggrund af en foreløbig opgørelse fra Dansk Magisterforenings (DM) forhandlingsområde.

14 af de 21 virksomheder, som DM har overblik over, flytter først i 2017. Syv af dem i de sidste måneder af 2017. De skubber altså flytningen så langt, som det lader sig gøre inden for de politiske rammer. Udlændingestyrelsen har endda angivet sin flyttedato til starten af 2018.

Der er flere årsager til, at udflytningerne bliver trukket til det allersidste, forklarer DM's forhandlingskonsulent, Berit Krøyer Rasmussen, som har tæt kontakt til tillidsrepræsentanterne på de berørte arbejdspladser.

- Det er først og fremmest et spørgsmål om at undgå et dræn af ekspertise fra den ene dag til den næste. Hvis arbejdspladsen udskyder flytningen så længe som muligt, er der et håb om, at affolkningen sker drypvist, siger hun til Magisterbladet. 

Samtidig er der arbejedspladser, som endnu ikke har fundet en egnet bygning på den nye lokalitet. Og så er der en tendens til, at de har knap så travlt med at flytte på de arbejdspladser, hvor ledelserne skal flytte med, tilføjer hun. 

Ifølge Berit Krøyer Rasmussen er mange ansatte stadig i tvivl om fx reglerne for transporttid, eller hvilke vilkår, der gælder, hvis man flytter sin familie inden arbejdspladsen flytter fra København. DM får allerede nu mange henvendelser, og Berit Krøyer Rasmussen forventer, at antallet vil eksplodere i de kommende måneder, forklarer hun.

Hun oplyser samtidig, at det er besluttet at køre en række prøvesager samlet i AC for at sikre medarbejdernes rettigheder fremadrettet.

Formand for DM Camilla Gregersen opfordrer de statslige arbejdsgivere til skabe ro omkring processen.   

- De har brug for tid til at overveje deres situation i relation til familieliv og karrieremuligheder. Jeg oplever, at ledelsen på de berørte arbejdspladser tager opgaven med at flytte alvorligt, og det er fornuftigt, for de statslige arbejdspladsers arbejde er vigtigt for borgerne, siger hun til Magisterbladet.

Sene udflytninger

Syv ud af de 21 arbejdspladser, som DM har overblik over, har skubbet deres flytning til sidste øjeblik, ultimo 2017. 

 

Børnerådet
Danmarks Akkrediteringsinstitution
Danmarks Evalueringsinstitut
Energistyrelsen
NaturErhvervsstyrelsen
Rådet for Socialt Udsatte
Søfartsstyrelsen

Andre syv har meldt, at de flytter medio eller primo 2017.
Det gælder:
Arbejdsskadestyrelsen
Civilstyrelsen
Energiklagenævnet
Erhvervsstyrelsen, København
Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen
Miljø- og Fødevareministeriets Klagenævn
Natur- og Miljøklagenævnet

 

Kilde: magisterbladet.dk