Regeringen er klar med milliardudspil for sundhed og ældre
Regeringen vil ifølge Danmarks Radio senere i dag præsentere et nyt udspil på sundheds- og ældreområdet.
Regeringen er klar med nyt milliardudspil for sundhed og ældre, oplyser DR.
Regeringen er klar med nyt milliardudspil for sundhed og ældre, oplyser DR. Foto: Colourbox/free

Regeringen forsætter tilsyneladende forberedelserne til et snarligt valg.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) og økonomi- og indenrigsminister Morten Østergaard (R) vil klokken 11 præsentere et oplæg kaldet "Danmark på sikker vej - plan for et stærkere fællesskab".

Det omhandler sundheds- og ældreområdet og skulle ifølge DR medføre en øget investering på mindst 15 milliarder over de kommende fire år.

Pengene skulle være fundet via den øgede offentlige vækst på 0,6 procent, som regeringen hele tiden har bebudet, men indtil nu ikke har øremærket præcist.

De 0,6 procents vækst i de offentlige udgifter er tidligere blevet skønnet til at udgøre 22 milliarder, som regeringen har at gøre godt med i modsætning til eksempelvis Venstre, der har bebudet, at man vil holde de offentlige udgifter på samme niveau som nu.

Derfor kan der foruden initiativerne på ældre- og sundhedsområdet også være afsat penge til yderligere formål.

Udspillet kan være et led i forberedelserne til, at statsministeren udskriver forårsvalg.

Regeringen har på det seneste præsenteret en række udspil til fremtiden, hvor man blandt andet tilgodeser børnefamilierne og udkantsdanskerne.

Samtidig er der i løbet af foråret lanceret store annoncekampagner, som kunne pege på, at Helle Thorning-Schmidt vil udskrive folketingsvalg inden sommerferien.

Omvendt har de seneste meningsmålinger ikke just været positive for rød blok, og det kunne tale for, at valget først kommer til efteråret.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.