Politiet anholder mand for brutalt bilrøveri
Den anholdte er en 29-årig uligevægtig mand. Holger Madsen, Avisen.dk.
En 29-årig mand, der af politiet betegnes som uligevægtig, skal lørdag i grundlovsforhør, sigtet for røveri.

Østjyllands Politi har fredag eftermiddag anholdt en 29-årig mand, der mistænkes for at have truet sig til en bil i Ørum på Djursland.

Torsdag aften ved 21-tiden ringede det på døren på en adresse på Brændtvadsvej. Da den 34-årige beboer åbnede, stod en maskeret mand med et oversavet jagtgevær udenfor.

Den maskerede og bevæbnede mand forlangte at få udleveret nøglerne til en hvid Skoda Superb, der holdt foran huset.

Da han havde fået nøglerne udleveret, kørte han af sted i bilen, som ved midnatstid blev fundet efterladt i krydset mellem Marselis Boulevard og Skanderborgvej i Aarhus. I bilen lå både det oversavede jagtgevær og mandens maskering.

Gerningsmanden er sandsynligvis blevet tvunget til at efterlade den stjålne Skoda.

- Den holdt på tværs af vejen og kunne ikke køre videre på grund af et problem med det ene hjul. Muligvis er bilen blevet kørt hårdt, sagde vagtchef Jes Frederiksen fra Østjyllands Politi til Ritzau natten til fredag.

Fredag lykkedes det så politiet at finde frem til den formodede gerningsmand, der blev anholdt på sin bopæl på Djursland.

Den anholdte er en 29-årig uligevægtig mand.

- Han har ikke givet nogen forklaring på sin handling, og noget tyder på, at han ikke ved, hvad han har lavet, siger vagtchef Thomas Hinge fredag aften.

- Der er tale om en stakkels mand, men han har jo gjort noget alvorligt, så han vil lørdag blive fremstillet i grundlovsforhør med krav om fængsling, fortsætter han.

/ritzau/