Pædagog har fået nok: Sluk nu telefonen, når I henter jeres børn
Forældre skal være mere nærværende og mindre mobil-fikserede, hvis det står til pædagog Mette Munck Theisen. (Foto: Foto: Privatfoto)
Forældre har for travlt med deres telefon og for lidt fokus på deres børn, mener pædagog Mette Munck Theisen.

- Jeg har i mit arbejde som pædagog gentagne gange oplevet, at forældre faktisk formår at hente deres barn i børnehave helt uden at stoppe den samtale, de har kørende i telefonen.

Sådan skriver Mette Munck Theisen, der som pædagog i 13 år i børnehaver og vuggestuer på Vestegnen har været vidne til uopmærksomme forældre, i et debatindlæg i Politiken.

Hun er godt og grundigt træt af, at forældre ikke kan lægge deres telefon på hylden, når de skal have socialt samvær med deres børn.

Som pædagog har hun ofte set eksempler på, at børn bliver hentet i børnehaven, mens forældre stadig kigger, taler eller skriver på deres telefon.

Se på jeres børn i stedet for på skærmen 

Mette Munck Theisen beskriver et eksempel med 3-årige Sara, der for første gang har lavet sin egen perleplade, fået den strøget og pakket ind til sin mor. 

Da moren kommer for at hente 3-årige Sara, ser hun ikke sin datters glæde og stolthed ved sin første perleplade. Hun taler tilmed i telefon, og siger de har travlt, så datteren skal skynde sig. 

- Sluk nu telefonerne forældre og se i stedet på jeres børn. I opdager slet ikke gensynsglæden, nærværet eller stoltheden i en perleplade hos jeres børn, når i har snuden nede i telefonen, skriver Mette Munck Theisen derfor i debatindlægget Politiken.

Når sådanne oplevelser sker, plejer hun og pædagogerne at tale med forældrene om, hvordan det kan være ødelæggende for et barns selvværd, hvis de føler sig overset og ikke vigtige.

Samtalerne hjælper dog kun kortvarigt på forældrenes opførsel, indtil de atter vender tilbage til gamle vaner, pointerer Mette Munck Theisen. 

Derfor kommer hun med dette opråb til forældrene i sit debatindlæg og slutter af med:

- Så kære forældre, gør dig selv og dit barn en tjeneste: Sluk telefonen og se dit barn. Dit barn vil elske dig for det.

via Listen To News