Ny minister langede ud efter Løkke: "Han har aldrig været ude og lave noget privat"
"Det er egentlig ikke så underligt, at de kun kan finde ud af at bruge penge. For de har aldrig prøvet andet." Foto: Liselotte Sabro/Scanpix Ritzau
I valgkampen 2015 revsede Tommy Ahlers en række toppolitikere for kun at være optaget af at bruge penge - og ikke at tjene penge til Danmark. Nu er han selv en del af ministerholdet.

Den nyudnævnte uddannelses- og forskningsminister, erhvervsmanden Tommy Ahlers (V), har hidtil ikke været synderligt imponeret af landets toppolitikeres evne til at tjene penge til Danmark.

Det gav han udtryk for i et interview med netmediet finans.dk i 2015, mens valgkampen rullede:

- Lars Løkke? Han har aldrig været ude og lave noget privat. Kristian Thulesen Dahl? Helle Thorning? Hele vejen rundt. De har aldrig været ude og skabe arbejdspladser, vokse omsætningen og få et salgsteam til at fungere. Det er egentlig ikke så underligt, at de kun kan finde ud af at bruge penge. For de har aldrig prøvet andet, erklærede Tommy Ahlers. 

I samme interview efterlyste iværksætteren, der selv har været med til at skabe en række it-virksomheder, 'visionære politikere, der debatterer, hvad Danmark skal leve af'.

- Vi diskuterer, hvordan vi kan bruge penge på velfærd, sundhed, uddannelse og så videre. Det er vigtigt at diskutere, men det må ikke stå over snakken om, hvordan vi skal tjene penge. Og hvordan vi får gang i den private sektor, sagde Tommy Ahlers, der også er kendt fra DR-programmet 'Løvens hule,' hvor nye iværksættere konkurrerer om at tiltrække investeringspenge til deres projekter.

Da Ahlers blev spurgt, om politikere er reduceret til folk, der blot fordeler udgifter, svarede han: 

- Ja, og det kommer jo også bare af den type politikere, vi har. Der er jo ingen af dem, der nogensinde har tjent penge til det danske samfund.

Den nye uddannelses- og forskningsminister er 42 år og uddannet jurist. Statsminister Lars Løkke Rasmussen har allerede et godt kendskab til Ahlers. Den nye minister er nemlig medlem af regeringens Disruptionråd. Statsministeriet oplyser, at Ahlers fortsætter som medlem af rådet.