Morten Bruun: Irland er næstbedste udfald for Danmark
Danmark skal møde Irland i to kvalifikationskampe om at komme med til næste års VM i Rusland. Foto: Fabrice Coffrini/AFP
Fodboldekspert Morten Bruun ser gode muligheder for dansk deltagelse ved næste års VM-slutrunde i Rusland.

Danmark skal møde Irland i to kampe om at komme med til næste års fodbold-VM i Rusland.

Morten Bruun, fodboldekspert på Eurosports kanaler, er godt tilfreds med, at det var irerne, der blev trukket op af bowlen ved tirsdagens lodtrækning.

- Irland er det næstbedste udfald for Danmark. Jeg havde rangeret Sverige og Grækenland som de værste modstandere og derefter Irland og Nordirland, så jeg er positiv, siger Morten Bruun.

Ifølge ham har danskerne gode muligheder for at trække sig ud af de to kampe mod Irland med en VM-billet.

- Der er ingen, der skal bilde sig ind, at vi kommer til at vade hen over irerne, men spiller for spiller har vi et hold, der er en lille smule stærkere. Hvis jeg skulle sætte procenter på, ville jeg sige 60-40 i Danmarks favør, siger Bruun.

Irland er rent spillemæssigt et traditionelt britisk fodboldhold, mener Morten Bruun.

- Hvis man ser Premier League og tænker Burnley og West Bromwich, så er det den form for fodbold, irerne praktiserer.

- De lægger ikke overdrevet meget vægt på at være i besiddelse af bolden og spiller meget direkte. Det er meget kampstærkt og hårdt spillende hold, siger han.

Danmark spiller den første kamp på hjemmebane 11. november og slutter på udebane tre dage senere. Begge kampe begynder 20.45.

- Det bliver en hård kamp. Det bliver hyggeligt at se min gamle holdkammerat Martin O'Neill (Irlands træner, red.), men det bliver en hård kamp, siger landstræner Åge Hareide på herrelandsholdets facebookside.

/ritzau/