Hvis universitetsforskere troede, at de kan slippe for at undervise, så kan de godt tro om igen.
Det slår uddannelsesminister Morten Østergaard nu fast i en kronik i Politiken, efter flere ugers diskussion om for få undervisningstimer til de studerende.
Mange forskere har i dag mulighed for at købe sig fri fra undervisningen, men det skal være slut nu, siger ministeren.
"Det er en uskik, at man frikøber sig," skriver Morten Østergaard i en kronik i dagens Politiken.
"Alle vore forskere skal bidrage til at løfte kvaliteten ved at deltage i undervisningen. Der er blevet givet mange midler til forskningen de senere år, men nu er det undervisningens tur til at være øverst på dagsordenen," skriver han.
Newspaq har snakket med Morten Østergaard og han gør det klart, at ændringen ikke bør ske ved hjælp af ny lovgivning.
"Jeg er ikke på vej med et rigidt lovfæstet forbud. Jeg mener det kan løses via dialog," siger han.
Man bør blandt andet se på, hvor ofte forskere frikøbes fra undervisning med skattekroner fra forskningsrådet, der hører under staten.
"Jeg vil have en dialog med formanden for vores centrale forskningsråd for at høre om det er hensigtsmæssigt at bruge skattekroner gennem forskningsbevillingerne til frikøb af forskere. Det mener jeg sådan set ikke, det er," siger han til Newspaq.
Meldingen hilses velkommen af de studerende.
"Det gør en forskel, at vi møder nogle engagerede og specialiserede forskere, som formidler en viden, de selv har gravet frem," siger formand for Danske Studerende Fællesråd, Torben Holm til Politiken.
De universitetsansatte er utilfredse med forslaget og mener, det vil føre til stress og svække forskningen.
"Hvis man ikke gør noget ved årsagerne, vil det bare føre til, at man overbelaster medarbejderne endnu mere," siger formand for de universitetsansatte magistre, Leif Søndergaard til samme avis.
Kilde: Politiken