Mandag eftermiddag fremlægger Dagpengekommissionen sine anbefalinger til et nyt dagpengesystem. Det sker på et pressemøde i Eigtveds Pakhus på Asiatisk Plads i København.
Allerede før Dagpengekommissionen mandag afleverer sin rapport er indholdet sivet ud til offentligheden. Læs mere om det her.
I forbindelse med pressemødet lavede initiativet "Dagpenge for alle" en tømmerflåde og harmonika-happening. Se mere til det her.
Følg med LIVE herunder:
14.20: Pressen er færdig med at stille spørgsmål til kommissionen og dermed er pressemødet fra Eigtveds Pakhus ved at være slut.
14.10: Formand for Dagpengekommissionen Nina Smith mener, at vurderingen af, at 6700 vil opbruge dagpengeretten årligt hviler på et mere sikkert grundlag en tidligere vurderinger.
- Vi har brugt rigtig meget tid på at forbedre vores modelgrundlag. I fællesskab er vi blevet enige om, at det her er det mest retvisende grundlag, vi kan lave beregningerne på. Det er vi enige om på tværs af Finansministeriet, Beskæftigelsesministeriet, professorer, og vi har også haft studiekreds med LO, FTF og andre, som har ønsket at kigge ned i modellen, siger Nina Smith.
13.57: SF's formand Pia Olsen Dyhr og pædagogernes formand, Elisa Bergmann, mener, at der skal tilføres flere penge til dagpengesystemet:
13.55: Nu har pressen fået lov til at stille spørgsmål til kommissionens medlemmer. LO's formand Harald Børsting, bliver spurgt til, hvad han mener om rapportens beregning af, at 6700 ryger ud af et nyt dagpengesystem.
- Jeg synes faktisk, det er ganske anstændigt. Javel, der er stadig nogle, der falder ud, og det er beklageligt. Men de falder ikke ud efter to år, og det synes jeg er mere trygt. Det er 2100 færre, der falder ud, og det er en væsentlig forbedring.
Harald Børsting uddyber, hvorfor LO og FTF ikke vil stå inde for det fulde forslag om karensdage.
- Vi har bare gjort en helt ganske almindelig retfærdighedsbetragtning og sagt til os selv, om det virkelig kan passe, at lønmodtagerne, de forsikrede ledige og dimittenderne skal være alene om at genoprette det lort, de lavede i 2010. Der er vi nået frem til den konklusion, at det synes vi ikke, at det skal være.
13.53: - Hovedparten af det her er kommissionen fuldstændig enige om, men til sidst var der også nogle mindretalsudtalelser, siger Nina Smith. Hun henviser til, at fagbevægelsernes medlemmer i form af LO og FTF ikke kunne stå inde for den fulde finansiering gennem karensdage. De er dog villige til at kigge på karensdagene. Læs mindretalsudtalelsen her:
13.50: Beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen (V) mener, at Dagpengekommissionens arbejde er et godt udgangspunkt for de videre forhandlinger. Læs mere her.
13.43: - I fremtiden er der risiko for, at der kommer mangel på arbejdskraft, og derfor bør en dagpengereform øge den samlede beskæftigelse. Det gør udspillet fra kommissionen ikke. Udspillet går i nul, og det er ikke tilfredsstillende.
Sådan lyder dommen af Dagpengekommissionens anbefalinger fra cheføkonom Mads Lundby Hansen fra den borgerligt-liberale tænketank Cepos. Læs mere her.
13.36: - Det er sådan, at dagpenge er en forsikring ved bortfald af en lønindkomst. Sådan er det ikke for dimittenderne. Det er enestående, også set international, siger professor Nina Smith.
13.35: Landets sygeplejersker mener, at Dagpengekommissionens forsøg på at skabe et mere fleksibelt dagpengesystem fortjener at blive ført ud i livet. Læs mere om det her.
13.32: I forhold til beregning af dagpengesatsen siger Nina Smith:
- Her er det meningen, at vi skal tilskynde folk til at tage et job - også selvom det er lavtlønnet.
13.31: Enhedslistens Finn Sørensen har tidligere på dagen opfordret forligspartierne til at tage ansvar dagpengereformen:
13.29: Formanden for FOA, Dennis Kristensen, kalder den nye rapport tre skridt frem - og tre tilbage:
13.23: Liberal Alliancens Joachim B. Olsen er også klar med en kommentar til rapporten:
- Der er positive elementer blandt de længe ventede dagpengeforslag, men alt i alt er der tale om justeringer, der ikke rækker til en reel dagpengereform.
Han har også lagt en video på Facebook:
Joachim B. Olsen peger her på to lavthængende frugter i forhold til dagpengesystemet: At det ikke hænger sammen, at man...
Posted by Liberal Alliance on 19. oktober 2015
13.17: - Der har været nogle problemer med, at der i forbindelse med 2010-reformen, hvor dagpengeperioden blev forkortet fra fire til to år, er nogen, som har mistet deres dagpengeret. Vi vil gerne modernisere systemet, der generelt er 100 år gammelt. Det er blevet reformeret på en masse områder, men mange af reglerne er ikke skrevet optimalt i forhold til reglerne, som vi har i dag, siger Nina Smith.
13.15: - Der har været problemer i forhold til, at relativt mange mennesker, mange tusinde, opbrugte deres dagpengeret. Det har været en af de vigtige ting, vi skulle adressere i denne kommission, siger professor Nina Smith på pressemødet.
13.13: Det vælter ind med reaktioner fra flere forskellige parter:
Ingeniørforeningen: De bredeste skuldre i dagpengesystemet svigtes med nye dagpengeforslag.
Venstre: Det vil være "helt forkert" at gøre dagpengesystemet dyrere:
- Venstres holdning er, at dagpengesystemet som udgangspunkt ikke må blive dyrere end det er i dag. Et dyrere system vil medføre en risiko for, at beskæftigelsen vil falde og at incitamentet for ledige til at tage et arbejde bliver gjort mindre. Med et begyndende opsving er det en helt forkert vej at gå, siger beskæftigelsesordfører Hans Andersen.
Socialdemokratiets formand Mette Frederiksen
- Jeg er glad for, at Dagpengekommissionen har leveret en gennemarbejdet og grundig rapport, vi kan tage udgangspunkt i. Forbedringerne kan i et vist omfang finansieres inden for den eksisterende ramme. Men det står også klart for mig, at der er brug for at finde yderligere finansiering. Det forventer jeg, at regeringen er klar til, siger Mette Frederiksen.
13.07: Og her har vi den så: Den længe ventede rapport:

13.05: Nina Smith fremlægger nu kommissionens undersøgelser.
- Kommissionen har arbejdet ud fra tre hovedemner, der var udfordringer, vi skulle adressere, siger professor Nina Smith. Hun peger på tryghed, tilskyndelse til at tage job og at lave et moderne dagpengesystem. Hun understreger, at man kun skal tage jobs på almindelige danske vilkår. En ny dagpengemodel skal både have security og flexibiity indbygget i sig.
13.00: Formanden for Dagpengekommissionen, Nina Smith, indleder pressemødet ved at præsentere kommissionens medlemmer.