Lærere tilbyder at hjælpe elever med at snyde
Frederik Drews står bag virksomheden Fixminopgave, der nu udvider medarbejderstaben med flere medarbejdere. Foto: Frederik Drews/Privat
Ifølge Fixminopgave har flere lærere henvendt sig for at skrive opgaver for elever. Mod betaling.

Siden 20-årige Frederik Drews kom i medierne med sin nyopstartede virksomhed FixMinOpgave, der skriver opgaver for studerende, er der sket ting og sager for ham og virksomheden.

Omtalen og den efterfølgende debat har sat gang i hjulene, og FixMinOpgave udvides nu fra to til fire personer. Samtidig har flere andre kontaktet Frederik Drews for at blive opgaveskrivere, heriblandt en håndfuld, der selv er lærere, fortæller han til metroxpress.

- Vi er blevet kontaktet af lærere, der vil skrive opgaver til de studerende for os. Men vi takker nej til dem, fordi vi ikke vil sætte dem i en problematik eller løbe elevernes risiko for at blive taget, siger Frederik Drews.

Han mener ikke, at det er særlig kontroversielt, at netop lærere til de studerende tilbyder deres hjælp til opgaveskrivningen.

- Det viser bare, at lærerne selv er klar over, at der er massive fejl og mangler i det gymnasiale system. Det presser eleverne for hårdt, så nogle bliver nødt til at få hjælp til skrivningen, siger han til metroxpress.

Anette Nordstrøm Hansen, der er formand hos Gymnasieskolernes Lærerforening, mener dog, at konceptet med opgaveskrivningen er forkert.

- Det er en rigtig dårlig idé. Lærere skal ikke medvirke til, at eleverne snyder. Lærerne er sat i verden for at lære eleverne noget, ikke for at hjælpe dem med at snyde. Jeg håber ikke, at det her er med til at vise, at opgaveskrivningen er en god idé, siger hun til metroxpress.

Metroxpress var i går i kontakt med en gymnasielærer, som bekræftede, at han havde henvendt sig til FixMinOpgave med henblik på at blive en del af holdet, der skriver opgaver for kunderne.

Frederik Drews fortæller, at der er et bredt spænd af studerende, der kontakter ham for at få hjælp. Der er både tale om folkeskoleelever, gymnasiestuderende og universitetsstuderende. Men det er ikke altid, at det selv er den studerende, der tager kontakten.

- Typisk er det elever, der vil ind på deres drømmestudie, der kontakter os, eller folk, der er presset på tid og fag. Men vi har også haft forældre, der har henvendt sig til os for at få hjælp til deres barn, siger Frederik Drews.

Samtidig med det oplever manden bag FixMinOpgave også, at forældrene til de studerende ligefrem betaler for opgaven til barnet.

- Vi har haft unge mennesker, der har skrevet, at moren eller faren overfører beløbet, som opgaven kostede, siger Frederik Drews.

FixMinOpgave får ifølge dem selv dagligt op til 200 henvendelser fra studerende, der skal bruge hjælp.