Laura Lindahl er medlem af Folketinget for Liberal Alliance. Hun er beskæftigelsesordfører, børne- og socialordfører og udlændinge- og integrationsordfører. Hun er derudover Rådmand på Frederiksberg, hvor hun er formand for Arbejdsmarkedsudvalget.
Laura er født i 1983 og uddannet cand.merc.filosofi fra CBS og arbejdede med kommercielle partnerskaber inden for sportens verden, inden hun blev valgt i folketinget i 2015. Privat bor Laura på Frederiksberg med sin mand Tobias. Sammen har de to børn.
FORSKERE ER i dag på banen med, hvad de kalder ”banebrydende nyt”, når det kommer til viden om, hvad der kan bringe aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere tættere på arbejdsmarkedet.
Der kan naturligvis være stor forskel på jobcentre, men for jobcentret på Frederiksberg, som jeg kender godt fra mit arbejde som formand for arbejdsmarkedsudvalget i kommunen, er det ikke nyt at måle på, hvad der virker og bruge den viden konkret i indsatserne.
Det er vigtigt at slå fast, at der kan være stor forskel på aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere. Nogle kan være meget tæt på at være jobparate, mens andre kan være meget langt fra arbejdsmarkedet.
Det er vigtigt at forstå, at selvom alle aktivitetsparate hører under samme kategori, er de så forskellige, at du ikke kan tale om én indsats, der vil virke for alle.
MEN FOR en stor del af målgruppen ved vi, at den virksomhedsrettede indsats virker. Det bør ikke komme som en stor overraskelse for nogen, at det at komme tættere på arbejdsmarkedet gennem eksempelvis virksomhedspraktik, styrker den enkeltes forudsætninger for at træde ind på det ordinære arbejdsmarked.
I virksomhedspraktik lærer man de praktiske færdigheder, som er en forudsætning for efterfølgende at få et job. Og det er naturligvis noget af det, der virker bedst.
På Frederiksberg har vi skærpet indsatsen yderligere, så vi kun vælger virksomhedspraktik i virksomheder, hvor der er efterspørgsel efter den arbejdskraft, som de aktivitetsparate kan levere. Det er ikke banebrydende for mig at tænke sådan. Tværtimod er det sund fornuft, at vi skal opkvalificere folk i den retning, hvor der reelt set er jobåbninger – ellers er vi lige vidt.
JEG GLÆDER mig til at se forskernes resultater, for jeg er optaget af, at alle landets jobcentre inddrager viden om, hvad der virker i deres indsatser – om end jeg tror, mange allerede gør det.
Dette er et blog-indlæg og ikke et udtryk for Avisen.dk's holdning. Hvis du finder, at indlægget er æreskrænkende eller indeholder injurier, så send en mail til tip@avisen.dk.