Krisen giver gyldne lånemuligheder for boligejere.
Det skyldes, at den økonomiske situation i Europa er meget usikker, men at det er lykkedes Danmark at få en international status som et sikkert land at investere i.
Chefanalytiker Martin Lundholm fra Spar Nord forklarer, at Danmarks status som et sikkert land får investorer til at efterspørge danske obligationer.
Og det giver historisk lave renter.
- Det, vi oplever, er, at renterne bare falder og falder, og nu har vi fået en to-procent fastrente obligation med 15 års løbetid. Så lav en rente har vi aldrig set før på den her type obligation, siger han til Newspaq.
En fast rente på to procent i 15 år betyder, at boligejere kan få både en ekstremt lav rente og undgå ubehagelige overraskelser, når renten igen begynder at stige.
- Det er helt sikkert nu, man skal ud og tage fastrentelån, for de her muligheder, de er simpelthen så gyldne. Så går det altså nærmest ud på at hamstre penge, siger Martin Lundholm.
Det kan nemlig godt være, at renten ikke stiger voldsomt i morgen og i overmorgen, men renterne er uholdbart lave, mener han.
Mange danskere er ellers glade for rentetilpasningslån også kaldt flekslån, men chefanalytikeren advarer folk mod at beholde tilpasningslånene, selvom de måske er de billigste lige nu.
- Folk ser nærmest kun, at renterne kan falde, men det er er jo et udtryk for at noget er galt, og når der bliver rettet op, vil renterne blive markant højere.
- Og så er toget kørt, hvis man først vil lægge om til den tid. Man skal altså gøre det nu, hvor man synes, det er mest kaotisk. Det kan virke som om, man går op i ydelse ved at tage et fastforrentet lån, men man får altså en sikkerhed, der siger spar to, siger Martin Lundholm.