Juraekspert: Riis anlægger ikke injuriesag
At Bjarne Riis skulle anlægge injuriesag mod Tyler Hamilton er utænkeligt, mener juraprofessor Jens Evald.

Da holdejer Bjarne Riis i 2007 blev konfronteret af beskyldninger om dopingsnyd på Team CSC fra sin tidligere rytter Jörg Jaksche, truede han med at anlægge injuriesag mod tyskeren.

Det blev aldrig til noget, og det samme vil gøre sig gældende i forhold til de aktuelle beskyldninger fra en anden tidligere ansat, Tyler Hamilton. Det vurderer juraprofessor og formand for Antidoping Danmark, Jens Evald.

- Det bedste Bjarne Riis kan gøre, det er det samme, som han øjensynligt også har valgt, nemlig at gå i flyverskjul, lade være at udtale sig og sige, at han ikke har noget med sagen at gøre, siger Jens Evald.

Det hænger sammen med, at injuriesager er ubrugelige i denne sammenhæng, lyder vurderingen.

- Det er noget, journalister har fundet på. Det er et mærkværdigt synspunkt. Det svarer til, at jeg spørger dig, om du kan bevise, at du ikke slår din kone. Hvordan ville man bede Riis om at bevise, at han ikke har været del af en dopingring? Det kan man jo ikke, siger Evald.

- Hvordan skulle det foregå i praksis? Tror man, at Tyler ville møde op, hvis man (Riis) anlagde sagen i Danmark? Og hvad så når den er færdig efter nogle år, efter man har brugt uanede midler, og lad os bare sige, at Bjarne Riis vandt?

- Hvem ville så have større tillid til hans historie, fordi han vandt den sag over Hamilton?

Der er ingen fortid med injuriesager i cykelsportens mange eksempler på beskyldninger, og det kommer der heller ikke, mener Jens Evald:

- Det er at skyde med løst krudt. Man skal aldrig true med noget, man ikke kommer til at gøre i virkeligheden. Det kommer der ikke noget godt ud af.

/ritzau/