For nylig modtog Synaptic en million kroner i støtte fra Digitaliseringsboost og EU-Kommissionens Corona-projekt Covid X-program, der er en del af Horizon 2020 i EU. Det var endnu et vigtigt skridt på vejen mod at komme på markedet med deres løsning, som kan spare staten for millioner af kroner om ugen og øge kvaliteten af Corona-test i Danmark - og på sigt også i resten af verden.
Nu er virksomheden med den norske læge Eivind Segtnan i spidsen blandt mange ansøgere også blevet udvalgt til at deltage i et såkaldt pre-accelleratorforløb; “Accelerate Through Sillicon Valley”, som tilbydes i samarbejde med det anerkendte Plug and Play Tech Center og Innovation Centre Denmark Silicon Valley.
Plug and Play er den førende early-stage investor-accelerator i tech-byen i Californien, og for virksomheden er det et blåstempel, at de er blevet udvalgt til dette forløb. Plug & Play er globale, opererer i mere end 30 forskellige tech-vertikaler og har et kæmpe mentornetværk.
Eiving Segtnan, som har boet i Odense de sidste 9 år, og som til daglig arbejder med firmaet fra sit kontor i kontorfællesskabet Visti Unlimited i Odense M, er naturligvis glad for at få muligheden for den adgang til den sparring, som forløbet tilbyder.
- Vi er nået rigtigt langt med vores løsning, og de foreløbige tilkendegivelser fra markedet er meget positive. Det, som Synaptic Smart Lab kan, er både tidsbesparende og omkostningsreducerende i forhold til testning for Covid-19, men kan også bruges i arbejdet med testning indenfor HIV, Klamydia, malaria og andre genetiske sygdomme.
- Covid-19 forsvinder jo ikke i morgen. Derfor er det vigtigt, at vi får udviklet en smartere måde at teste på. Vores software kan både give mulighed for, at man kan teste mange flere, få hurtigere svar på prøverne og ikke mindst spare staten for rigtig mange penge, fortæller Eivind Segtnan.
Hvad er Synaptic?
Softwaren, som Synaptic har udviklet, kan på baggrund af en algoritme og løbende opsamling af data give svaret på, hvordan man optimerer massetestning. Ifølge beregninger, som virksomheden har foretaget, kan Danmark spare 15 millioner kroner om måneden ved blot at teste to personer i samme pulje. Den løsning, som Synaptic har lavet, har potentiale til at optimere testning af mange flere personer samtidigt, og derfor er der potentielt meget større besparelser at hente.
Udover softwaren arbejder virksomheden også på et såkaldt ”Smart Lab”. Når softwaren har puljet testpersonerne intelligent, skal selve testmaterialet håndteres af robotteknologi.
Det er blandt andet en af grundene til, at Eivind Segtnan er glad for at drive sin startup fra Odense.
Norske Eiving Segtnan er uddannet læge og forsker, og har boet 9 år i Odense. Foto: Privat
- Her er en masse kompetente mennesker, som kan give mig den sparring, jeg har behov for. Jeg er læge, og jeg har arbejdet rigtig meget med hjerneforskning, hvilket var det, der i første omgang fik mig til Odense. Men i det her projekt har jeg brug for også at kunne læne mig op ad andre, som har nogle andre kompetencer end mig. Både teknologisk, men især på den kommercielle del. Derfor er jeg også på udkig efter mulige samarbejdspartnere og eventuelt også en investor, der kan blive en del af teamet. Potentialet er kæmpestort, og det er jeg glad for, at de også kan se i Silicon Valley. Jeg glæder mig i hvert fald meget til at følge accelerator-forløbet, smiler Eivind Segtnan.