Grotesk sag: Bosted holdt beboer fanget i kælder
En beboer blev ulovligt holdt indespærret i en kælder med tremmer for vinduerne i over en måned. Modelfoto:Scanpix/Arkiv
Socialtilsyn lukker bosted i Lemvig efter at have konstateret en række mangler på bostedet.

Socialtilsynet lukker Botilbudet Anker i Lemvig efter der blandt andet er fundet en beboer indespærret i en kælder.

Ifølge TV Midtvest fandt Socialtilsyn Midt beboeren låst inde med tremmer for vinduerne i en kælder, der hverken var godkendt til beboelse eller godkendt af tilsynet.

Til TV Midtvest oplyser tilsynschef Ulla Bitsch Andersen, at beboeren havde siddet indespærret i over en måned og fået inddraget sin mobiltelefon.

- Det, vores medarbejdere gjorde, var det helt rigtige. De gik ind og sagde til ledelsen med det samme, at beboeren øjeblikkeligt skulle låses ud, siger Ulla Bitsch Andersen til tv-stationen.

Mangel på respekt og værdighed

TV Midtvest har fået aktindsigt i sagen. Akterne viser at Botilbudet Anker ikke lever op til en række forhold. Blandt andet er der mangel på respekt for beboernes værdighed og integritet, bostedet understøtter ikke beboernes fysiske og mentale sundhed og trivsel og der forebygges ikke i forhold til magtanvendelse og overgreb.

Derudover sikrer Botilbudet Anker ikke beboernes selv- og medbestemmelsesret, ligesom der ikke opstilles individuelle mål og forløb for beboerne med henblik på personlig udvikling.

Desuden mangler stedet fokus på den faglige kvalitet - både fra ledelse, bestyrelse og personale.

Socialtilsyn Midt har besluttet at stedet skal lukke 1. juli. En afgørelse som Botilbudet Anker har anket.