Kommunerne er blevet bedre til at holde styr på, hvilke unge der - ifølge den nye beskæftigelsesreform - skal vurderes som uddannelsesparate.
Men der er stadig så store udsving i procenterne fra kommune til kommune, at beskæftigelsesminister Mette Frederiksen nu beder 10 kommuner om at forklare sig. Det skriver Jyllands-Posten.
Fem af de 10 kommuner har en meget høj andel af uddannelsesparate, mens de fem andre har en meget lav. Halsnæs Kommune topper med 84 procent uddannelsesparate unge, mens Thisted ligger helt i bunden med kun 17 procent. Det er for stor forskel, siger ministeren til Jyllands-Posten.
- Det er problematisk, hvis det er sådan, at man i én kommune vurderer en person vidt forskelligt fra, hvordan man ville vurdere personen i en anden kommune, siger Mette Frederiksen til Jyllands-Posten, og tilføjer, at der er i givet fald er tale om et retssikkerhedsmæssigt problem.
De uddannelsesparate unge, hvilket vil sige, de unge, der kan påbegynde en uddannelse indenfor et år, får en ydelse, der svarer til SU'en. Det er 5.857 kroner om måneden. Unge ledige, der ikke vurderes uddannelsesparate, men såkaldt aktivitetsparate, får en ydelse på 10.689 kroner om måneden.
Kontanthjælpsreformen trådte i kraft den 1. januar i år.
Kilde: Jyllands-Posten
Newspaq