Fængselsformand: Sådan bor Madsen i arresten

Den drabssigtede Peter Madsen lever i en isolations-celle på syv kvm, hvor han kun har de vigtigste fornødenheder.
Peter Madsen.
Peter Madsen. Foto: Jens Nørgaard Larsen/Scanpix/arkiv

Opdatering: Rubrikken er blevet opdateret mandag eftermiddag

Den drabssigtede Peter Madsen, der er sigtet for at have slået den svenske journalist Kim Wall ihjel, tilbringer nu sin hverdag i Vestre Fængsel i København, hvor han sidder i varetægt.

Her sidder han i en syv kvadratmeter stor isolations-celle, hvor han har de basale fornødenheder inden for rækkevidde. BT har talt med Fængselsforbundets formand, Kim Østerbye, der forklarer, hvordan en lignende celle, som Peter Madsen bor i, er indrettet. Han understreger, at han ikke udtaler sig i den konkrete sag. 

- Man har et bord, en stol, et skab og et overskab til tallerkener og bestik. Og så har du et klædeskab med plads til fem bøjler, en håndvask i hjørnet og et lillebitte køleskab til eventuelle varer, som du køber i butikken. Og så er der en seng og et lille 22 tommer fjernsyn, fortæller Kim Østerbye til BT.

Alt elektronisk udstyr er forbudt i cellen, og det gælder lige fra iPad og mobiletelefoner til internet. Ifølge BTs oplysninger har den 47-årige Peter Madsen indtil videre haft besøg af sin kone og sin forsvarsadvokat Bettina Hald Engmark i fængslet.

Peter Madsen har ønsket at få udleveret en blyant, en lommeregner og papir.

Ubådsejeren og raketopfinderen er sigtet for at have dræbt svenske Kim Wall om bord i sin ubåd den 11. august. Efter at have smidt liget af den 30-årige over bord, sænkede han ubåden med vilje. Han blev umiddelbart efter reddet i land.

Torsoen af Kim Wall dukkede op i vandkanten på Vestamager få uger efter.

 

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.