Efter gratis bryllup: Nu betaler borgmester over 17.000 kr. tilbage for fødselsdagsfest
Beskæftigelsesborgmester Anna Mee Allerslev (R) i København har besluttet at betale 17.316,25 kroner tilbage efter en fødselsdagsreception. Foto: Sofie Mathiassen/Scanpix/Arkiv
Beskæftigelsesborgmester Anna Mee Allerslev (R) fra Københavns Borgerrepræsentation betaler over 17.000 kroner tilbage efter en fødselsdagsrecpetion afholdt på Københavns Rådhus.

Beskæftigelsesborgmester Anna Mee Allerslev (R) i København har besluttet at betale 17.316,25 kroner tilbage efter en fødselsdagsreception i august i 2014, hvor hun fejrede sin 30 års fødselsdag på Københavns Rådhus. 

Det skriver BT onsdag efter at have søgt aktindsigt.

Beløbet dækker over maden, der blev serveret for gæsterne, og som er taget direkte fra Københavns Kommunes pengekasse. Altså borgernes skattekroner.

Anna Mee Allerslev har selv kontaktet avisen og fortalt, at hun betaler pengene tilbage.

’Sekretariatet fulgte reglerne for officielle, offentlige runde fødselsdagsreceptioner. Derfor sendte de ikke regning videre dengang. Men jeg har i dag betalt for forplejningen kr. 17.316, 25 til receptionen, da jeg ikke vil have, at dette kommer til at skygge for mit politiske virke. Det er min beslutning, men jeg forventer ikke, at mine kollegaer, der har fulgt reglerne lige som mig, betaler for deres officielle arrangementer', skriver den radikale beskæftigelsesborgmester til BT.

Hun tilføjer i sin mail, at fødselsdagsreceptionen og forplejningen var tilgængelig for alle borgere, og dermed gratis for alle.

Tirsdag kom det frem, at Anna Mee Allerslev havde fået Rådhushallen ved Københavns Rådhus stillet gratis til rådighed til sit bryllup den 26. august i år. Fine lokaler, der koster almindelige borgere mellem 60.000 og 100.000 kroner at låne i døgnet.