DMI varsler om skybrud i det syd- og vestlige Danmark
Et voldsomt regnvejr vil ramme en stor del af Danmark tirsdag aften. Her ses et billede fra 2011. Foto: Keld Navntoft/Scanpix
Frem til klokken 23 er det sydvestlige Danmark i risiko for skybrud. Det kan medføre oversvømmelser.

Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) har udsendt et varsel om, at der er risiko for skybrud i en stor del af Danmark.

Varslingen gælder frem til tirsdag klokken 23.

DMI forventer, at der falder mellem 15 og 25 millimeter regn i løbet af 30 minutter. Der er også risiko for kraftig torden med vindstød over 15 meter i sekundet.

Områderne, hvor der er risiko for skybrud, er Syd- og Sønderjylland, Lolland Falster, Sydfyn, Trekantsområdet, Vestjylland, Middelfart, Assens, Herning og Ikast-Brande.

Skybruddet kan medføre oversvømmelse af lavtliggende områder, kældre og vand på kørebaner. Tordenen kan betyde, at der kan komme lynbrande og nedbrud af elektroniske systemer.

Jens Mølgaard, der er beredskabsleder i Sydvestjysk Brandvæsen, der blandt andet dækker Esbjerg, fortæller, at storcentret Broen i Esbjerg er ramt af regnen.

- Vi har et butikscenter i midtbyen, som har fået vand. Der stod det op af kloakkerne. Der er Skadeservice Danmark i gang med at vandstøvsuge. Det begynder at vende tilbage til normalen i Esbjerg, siger han.

Han fortæller, at det endnu er usikkert, hvilke skader vandet har medført på centret.

Sydjyllands Politi er også blevet ramt af en oversvømmelse.

- På politigården i Esbjerg har vi p.t. højvande i vores kælder. Har du kælder i Esbjerg midtby, er det en god idé, at sikre værdier, skriver politiet på Twitter.

Samme politikreds melder om, at bilisterne også skal passe på i trafikken.

- Meldinger om kloakdæksler, som hopper op pga. voldsom regnvejr i Esbjerg. Kør efter forholdene, skriver Sydjyllands Politi.

DMI advarer desuden om kraftig regn i andre områder. Det er Odder, Sydøstjylland, Silkeborg, Samsø, Thy og Mors, Slagelse, Kerteminde, Nyborg, Odense, Nordfyn, Skive og Viborg

I disse områder kan der falde mellem 25 og 35 millimeter regn på seks timer. Her gælder varslet frem til midnat.

Bornholm er også i risiko for kraftig regn, men det forventes ifølge DMI først at ramme i løbet af natten.

/ritzau/