DMI: Markant vejrskifte på vej
Efter en kold start på foråret, vil næste uge byde på sol og temperaturer på den gode side af 15 grader. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix/arkiv
Snevejr sendte søndag biler i grøften på Bornholm. Men næste weekend kan byde på temperaturer over 15 grader.

En påske med kulde og snevejr er ved at være forbi, og allerede i næste weekend kan de første sommerlige temperaturer muligvis mærkes i Danmark.

Søndag sendte sneen flere biler og busser i grøften på Bornholm, men selv om vintervejret har hersket i påsken, skal man ikke vente længe på forårsvarmen, lyder meldingen fra Danmarks Meteorologiske Institut (DMI).

Den kommende weekend byder således på temperaturer mellem 10 og 15 grader, men flere steder kan der blive over 15 grader, og det er ikke usandsynligt, at termometeret viser endnu varmere temperaturer.

Det fortæller Martin Lindberg, vagthavende meteorolog hos DMI.

- Det er ikke umuligt, at vi kommer op på 20 grader, men min seneste prognose siger 10-15 grader om lørdagen. Søndag kan der komme over 15 grader - måske 18-19 grader, og det gælder næsten hele landet, siger han.

Weekenden vil samtidig byde på nogen til en del sol.

Før danskerne kan nyde godt af en mere sommerlig varme i weekenden, er der nogle dage, hvor vintervejret fortsat vil dominere.

Mandag, der er 2. påskedag, vil byde på en del sol, men temperaturer i den kolde ende på mellem to og syv grader. Natten til tirsdag kan der flere steder komme nedbør, som kan vise sig som både sne, slud eller regn.

- Det vil i den nordlige og østlige del af landet komme som slud eller sne, og i den sydvestlige del vil det mest komme som regn. Sidst på dagen kan der komme lidt sol i den sydlige del af landet, siger Martin Lindberg.

Senere på ugen stiger temperaturen lidt, så onsdag byder på 5-10 grader, mens torsdag kan byde på 6-12 graders varme med de varmeste temperaturer i de østlige egne.

Op mod weekenden vil solen vise sig fredag, der dog bliver en kold dag med kun tre til seks grader, inden weekenden altså formentlig vil byde på varmere temperaturer.

/ritzau/