Diamantbryllupspar forærer halv million til hospice

Et ægtepar, der for nylig kunne fejre diamantbryllup, har valgt at donere sammenlagt én million kroner til et hospice og Skive Trav.
De har ingen børn, og derfor synes de, pengene skulle gå til andre formål.
De har ingen børn, og derfor synes de, pengene skulle gå til andre formål. Foto: Shutterstock/Scanpix

Døende patienter på et hospice i Skive har fået en julegave af de helt store.

Et aldrende ægtepar, Edith og Kristen Færch Christensen på henholdsvis 81 og 90 år, har nemlig valgt at forære en halv million kroner til Støtteforeningen for Hospice Limfjord i Skive.

Derudover har parret, der i fredags kunne fejre diamantbryllup, valgt at give en anden halv million kroner til Skive Trav, hvor Kristen Færch Christensen har været en ivrig gæst på lægterne i snart 70 år.

Det skriver Skive Folkeblad.

Ifølge diamantbryllupsparret er der en helt særlig grund til, at parret ikke har valgt forære pengene til familien, fortæller Edith Færch Christensen.

- Vi har ikke børn. Derfor vil vi gerne give nogle af vores penge til noget godt, mens vi selv stadig er her, fortæller hun til Skive Folkeblad.

Og valget faldt blandt andet på Hospice Limfjord, fordi Edith Færch Christensens søster boede der, kort før hun døde. Parret var utrolig glad for den behandling, søsteren fik af personalet, og den indsats har Skive-parret nu valgt at kvittere for i form af en kæmpe pengegave. 

På grund af en lungesygdom var Kristen Færch Christensen for nylig tvunget til at flytte på plejehjem. Et hårdt arbejdsliv i landbruget havde tæret på helbredet, og han havde fået konstateret KOL. Edith Færch Christensen har i sit arbejdsliv arbejdet med rengøring og som landbrugsmedhjælper.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.