Danskere samles til fredsdemonstrationer

Forsvarsminister Nicolai Wammen (S) er med i fredsdemonstration lørdag middag i Kolding. Også i København er der demo.
Fransk politi stormede i går den bygning i Dammartin-en-Goele, nordøst for Paris, hvor de to formodede brødre bag angrebet på Charlie Hebdos-redaktion i paris opholdt sig.
Fransk politi stormede i går den bygning i Dammartin-en-Goele, nordøst for Paris, hvor de to formodede brødre bag angrebet på Charlie Hebdos-redaktion i paris opholdt sig. Foto: Christophe Ena/AP

På søndag vil flere tusinde deltage i en march for nationalt sammenhold i Paris. Blandt andet vil den danske statsminister, Helle Thorning-Schmidt (S) tage turen til Paris for at deltage i den såkaldte Republikkens March.

Men allerede lørdag er der fredsdemonstration flere steder i Danmark.

I København er det facebookgruppen Je suis Charlie@Kongens Nytorv, der står bag demonstrationen, der begyndte klokken 12 på Kongens Nytorv, hvor den franske ambassade i Danmark ligger. Omkring 150 mennesker mødte op.

- Efter onsdagens tragiske begivenheder i Paris, hvor et terrorangreb blev udført på den franske avis Charlie Hebdo, ønsker vi at invitere franskmændene såvel som alle der deler avisens værdier til en fredsdemonstration, skriver gruppen på Facebook.

- Vi vil ved denne lejlighed fremvise vores solidaritet, og vise vores fulde støtte til ytrings- og pressefriheden, imod vold og trussel, skriver gruppen, som Kristoffe Biglete og Guillaume Wab Le Ray, der begge har fransk baggrund, står bag.

Og i Kolding står folketingskandidat Christian Rabjerg Madsen (S) og Fuad Farah Hussein, en herboende somalier og demokratiforkæmper, bag en "demokrati-demonstration mod Paris-terroren" på Axeltorvet klokken 12.

- Ekstremisternes angreb på satirebladet Charlie Hebdo var et angreb på alle, der bakker op om demokratiet - uanset religions overbevisning. Lad os stå sammen om demokratiet. Pennen er stærkere end sværdet, lyder det i opfordringen til at deltage.

Forsvarsminister Nicolai Wammen (S) deltager ved demonstrationen i Kolding sammen med blandt andre politikere som Mike Legarth (K), Marlene Borst Hansen (R), Mette Bock (Liberal Alliance), Jørn Dohrmann (DF), Karina Lorentzen (SF), Eva Kjer Hansen (V) og Jørgen Arbo-Bæhr (Enhedslisten).

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.