For få år siden lå antallet af rideulykker på 6000 årligt. I dag er antallet af uheldige ryttere, der må en tur forbi skadestuen, steget til 9000.
Det fortæller dyrlæge og professor i husdyrs adfærd, Jan Ladewig.
- Vi vidste godt, at antallet var højt, men det er steget ret meget over de seneste år, siger han til Newspaq.
En af de ting, der er medvirkende til stigningen er, at danskerne i dag har mindre kendskab til store dyr end tidligere.
- I gamle dage var ryttere nogle, der kom fra landet. De var vant til at omgås køer og grise og heste. I dag er det hovedsageligt byboer, og det er især de små piger, der kun er vant til marsvin og kaniner. Men der er altså nogle lidt andre kræfter i spil, når man har med en hest at gøre, siger Ladewig.
Også i nabolandet Sverige er antallet af rideulykker stigende grundet rytteres ukendskab til hestens adfærd, tilføjer han.
Selvom der stadig sker få ulykker i ridesport sammenlignet med andre sportsgrene, er problemet ved rideulykkerne alvorsgraden.
- Når de sker, er det slemt og kræver besøg på skadestue eller hospitalsophold. Det er som regel rygskader, nakkeskader, indre kvæstelser af lever, hvis man er blevet sparket - og så de mindre ting som brækkede arme og ben. Man sidder jo nogle meter over jorden, forklarer professoren.
Da det som regel er unge piger, der går til ridning, sker 75 procent af ulykkerne for piger i alderen ni til 18 år.
Ladewig understreger dog, at rideskolerne efterhånden er blevet opmærksomme på problemet.