Berømt sommerhus knækket over: Ligger nu på stranden
Sådan ser sommerhuset ud søndag formiddag. Foto: Scanpix
Sommerhuset klarede ikke stormen, men faldt ud over kanten på klitten.

Danmarks mest omtalte, stormramte sommerhus er knækket over og ligger nu halvt nede på stranden. Det fortæller DR P4 Nordjylland.

Det er Christian Hartmanns sommerhus på stranden i Nørlev på Hjørring Kommunes vestkyst.

Det klarede ikke det hårde vejr, der har været de seneste par dage i området.

Et år efter, at flere storme sendte sommerhuset helt ud på kanten, er det nu altså tabt.

- Jeg blev ringet op ad naboen klokken 20 i aftes; han havde været ude at gå med en lommelygte og kunne se, at huset var på vej ned på stranden, fortæller Hartmann, som nu er taget til til Nørlev for at bese skaderne, siger Hartmann til DR P4 Nordjylland.

Han beskriver sig selv som ked af det og bitter.

Christian Hartmann havde fået en frist af Hjørring Kommune til at fjerne sommerhuset i morgen, den 1. februar. Men nu er det altså sket af sig selv, så at sige.

-Naturen og staten har eksproprieret mit hus. Vi er blevet nægtet at beskytte vores ejendom siden 2011. Kampen for at redde huset er slut, men nu begynder kampen for at få placeret skyldsspørgsmålet og gøre de skyldige ansvarlige for folks tab, siger Hartmann til radiostationen. Han henviser til Grundloven og retten til at beskytte sin ejendom.

Han mener, at han og naboerne er berettiget til erstatning.

Flere af de nærliggende sommerhuse ligger også meget tæt på klitkanten, og ejerne af dem har også fået påbud af kommunen om at fjerne dem snarest.