"Åh, de sølle rige. De har jo ingen penge"
BLOG - "Den onde topskat og den onde boligskat ødelægger jo alt for de rige, så de mistrives i armod, fordi de skal dele med alle de andre fattigrøve," skriver David Trads.
Blog

Af David Trads
Se alle blogindlæg

Om David Trads

Tidligere blandt andet chefredaktør på Information og Nyhedsavisen; Moskva-korrespondent og politisk redaktør på Jyllands-Posten; udviklingschef og USA-korrespondent for Berlingske; indlandsredaktør i DR Nyheder; redaktionschef for metroXpress og global udviklingsdirektør for Metro International: vært for ‘Hos Trads’ på tv2.dk. Har blandt andet skrevet: ‘Danskerne først! – en fortælling om Dansk Folkeparti’ i 2004; ‘Islam i flammer – danskerne og det muslimske oprør’ i 2006; og ‘Klimatruslen – set fra Danmark’ i 2008. Har holdt foredrag og kurser om alt fra politik til ledelse.

NÅ, JEG sidder og kigger på et opslag, som Lars Seier Christensen, milliardæren fra SAXO Bank, lagde på facebook forleden:

Der er et foto af en liste over hans 18 biler – ja, der står 18 – og så en ledsagende kort tekst:

”Hmm. Jeg tror, jeg har for mange biler nu. Alle dem, som er markeret med gul, vil blive sat til salg.”

De biler, som Seier nu vil af med i, hvad han kalder sit ’forårsudsalg’, er:

En Aston Martin. En Audi R8. En Bentley Continental GTC. En Ferrari 612. En Maserati Gran Turismo. En Mercedes 563 AMG. En Toyota Landcruiser 3.0 CH.

Så er der heldigvis stadig 11 biler tilbage i parken…og, nej, ingen af dem er Fiat Punto eller Ford Ka.

SÅDAN ER det at være rig. Sådan rigtigt stinkende rig. Man rydder op i bilparken, når det bliver forår.

Men, hov, hvor kommer alle pengene fra?

Her gik jeg og troede, at de rige blev plukket så meget i skat, at de simpelthen ingen penge har. Den onde topskat og den onde boligskat ødelægger jo alt for de rige, så de mistrives i armod, fordi de skal dele med alle de andre fattigrøve.

Godt nok stiger de rigestes løn med rekordfart. For 30 år siden tjente topdirektørerne i vores største firmaer ’kun’ syv gange så meget som den gennemsnitlige LO-arbejder. I dag er det tal steget til 35 gange så meget. Men det er slet ikke nok, forstår man. Skatten tager alt for meget.

Retfærdigvis skal jeg huske, at jeg faktisk ikke ved, om Lars Seier Christensen overhovedet er dansk skatteborger eller ej? Han bor jo i Schweiz, men han er, kan jeg jo se på facebook, uafladeligt i Danmark, hvor han jo også er Liberal Alliances talsmand og storsponsor.

HELDIGVIS HAR de rige i dag fået den mest ’borgerligt-liberale’ regering, som vi nogensinde har haft. Det var i hvert fald, hvad Lars Løkke Rasmussen, Anders Samuelsen og Søren Pape Poulsen selv sagde, da de gav os VLAK-regeringen før jul.

Og nu leverer de så varen – for med deres udspil til en ’flad boligskat’, hvor de fjerner den ekstraskat, som ejere af landets dyreste boliger betaler, er der mere til dem, der i forvejen har mest. En hel del faktisk. Hvor bor de rigeste i øvrigt henne? Tja, primært i Nordsjælland.

Hvad har den gode regering i øvrigt af ’gaver’ til de fattigste danskere? Well, den liste kommer her:

Punkt 1: (Tomt)

Punkt 2: (Tomt)

Punkt 3: (Tomt)

Og sådan bliver den ved med at være tom!

NÅ, JO, de vil vist fortsat skære i SU’en for de studerende. De vil i hvert fald tvinge folk til at arbejde længere, inden de kan komme på pension. Og, nå, ja, de vil blive ved med at jage de danskere, som står uden arbejde, og især dem, der har været uden job i lang tid.

Men, fat mod: En af regeringens daglige defensorer, Henrik Dahl fra Liberal Alliance, slår i Berlingske fast, at det simpelthen er løgn at hævde, at vi har ulighed eller fattigdom i Danmark:

”I Danmark er det ikke mere påtrængende at få implementeret en politik for bekæmpelse af ulighed og fattigdom, end det er at få elektrificeret fjerntliggende, isolerede bjerglandsbyer.”

Sådan ser verden ud, når ens bedste sponsor, bankejer Seier, sidder og tæller sine biler.

Dette er et blog-indlæg og ikke et udtryk for Avisen.dk's holdning. Hvis du finder, at bloggen er æreskrænkende eller indeholder injurier, så send en mail til tip@avisen.dk.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.