Mere end 11 millioner mennesker på Afrikas Horn overlever kun, fordi de får mad og vand fra FN og diverse nødhjælpsorganisationer.
Derfor har det danske Udviklingsministerium valgt at hive yderligere 30 millioner kroner ud af det ellers opbrugte budget til hjælp for nogle af de hungersnødramte mennesker i Somalia og nabolandene.
Ti millioner går til Røde Kors i Danmark, som har fået til opgave at sende dem videre til den Internationale Røde Kors Komite. Organisationen er nemlig en af de få, der har mulighed for at arbejde i de områder, der er styret af den islamiske milits Al-Shabaab.
Derudover får Dansk Flygtningehjælp, Red Barnet og Folkekirkens Nødhjælp hver sin portion penge. Og udviklingsminister Søren Pind (V) tør godt love, at pengene kommer de værst trængende til gode.
"Her er tale om allerede etablerede organisationer, som er på jorden. Derfor handler det i meget, meget høj grad om fødevarehjælp og direkte hjælp til, at det ikke sker igen," siger han til Newspaq.
Han er godt klar over, at der i Somalia er stor risiko for, at nogle af pengene havner på Al-Shabaabs hænder.
"Vi kæmper med næb og klør for, at de ikke skal forhindre uddeling af nødhjælp, eller at de sætter sig på pengene. Men hvad er alternativet? Det er, at mennesker dør i endnu højere grad, end det er tilfældet."
De 30 millioner kroner er en ekstrabevilling ud over den halve milliard, Udviklingsministeriet har til nødhjælp hvert år, og det kan betyde, at pengene kommer til at mangle på et senere tidspunkt. Alligevel er det nok ikke sidste gang, danske kroner bliver sendt til det katastroferamte Østafrika.
"Denne her katastrofe går ikke over, så man kan sagtens forestille sig, at vi bliver nødt til at omprioritere for at finde flere penge. Hvordan vi håndterer det, må vi se til den tid," lyder det fra Søren Pind, der inden længe selv tager til netop Somalia for at se, hvordan det går med de danske bistandskroner.
Dansk Flygtningehjælp er en af de organisationer, der oftest står højt på listen, når Danida uddeler penge, og de 10 millioner den denne gang har fået, bliver modtaget med kyshånd, men selv millioner når ikke langt i den værste sultkatastrofe i 30 år.
"Vi skal være glade for, at de store donorer forstår, hvor alvorlig situationen er, men det er klart, at der er brug for mange hundrede millioner," siger Ann Mary Olsen, der er international chef i Dansk Flygtningehjælp.
FN vurderer, at tørken på Afrikas Horn ikke har set sin lige i 60 år.