Zara vil skåne jødiske følelser
Den spanske tøjkæde har trukket et jakkesæt tilbage, da stofblandingen stred mod ortodokse jødiske regler.

Samtidig har Zara indrykket annoncer i et ortodoks jødisk medie, hvor tøjkæden undskylder for produktionsfejlen , som den kalder det.

»Zara beklager dets fejl og forsikrer dets kunder i Israel, især de ortodokse klienter, om, at det vil gøre alt i dets magt for at sikre, at fejlen ikke bliver gentaget,« står der ifølge The Guardian i annoncen.

Problemet med jakkesættet er, at det indeholder en blanding mellem uld og hør, der også kaldes shatnez. Ifølge jødisk lov må de to materialer ikke blandes sammen.

Zara er ellers ikke et af de steder, hvor ortodokse jøder køber mest tøj. Butikskæden, der med sine 15 butikker og 900 ansatte er den største i Israel, har modtaget klager fra 40-50 kunder. Men det var tilsyneladende nok til, at jakkesættet blev trukket tilbage.

»Zaras kundegrundlag er så bredt, at vi ikke ønsker at udelade nogen og da slet ikke fornærme dem,« siger en talsmand.

Blandingen af uld og hør findes som regel i kraver til mænd, hvor et stykke hør bliver syet ind for at stive dem af. Som et plaster på såret tilbyder Zara nu at betale for at få adskilt stofferne, ligesom det vil refundere alle udgifter folk måtte have haft for at få kontrolleret tøjet, skriver hjemmesiden Shatnez Testers of America«.

via Listen To News