Vidnede mod bande: Nu er Nicolai er gået i skjul

Fynboen Nicolai Hansen har, siden han i juni vidnede mod bandemedlemmer fra Black Army, levet under jorden. Han håber, vidner kan få bedre beskyttelse.
Hjemløse Nicolai Hansen forsøger, at være så anonym som overhovedet muligt.
Hjemløse Nicolai Hansen forsøger, at være så anonym som overhovedet muligt. Foto: Flemming Ellegaard/TV 2/Fyn

Frygten for at indvandrerbanden Black Army skal hævne sig på ham, har fået hjemløse Nicolai Hansen til at gå under jorden.

I juni vidnede han mod to medlemmer af Black Army i en sag, hvor han var blevet truet, slået, afpresset og frarøvet sin kontanthjælp, da han først i december sidste år ville købe hash af dem i Nørregade i centrum af Odense.

En sag som endte med at sende en 22-årig mand 12 måneder i fængsel og en 19-årig mand ni måneder i fængsel.

Nicolai Hansen blev derimod sendt i skjul sammen med sin hund Kira.

TV 2/Fyn har mødt den knap 40-årige fynske hjemløse mand et ukendt sted. Fra sit skjul fortæller han, at han anmeldte voldsepisoden, fordi han ville vise, at han ikke er bange for banden.

- Det kan ikke hjælpe noget at gå ud og true folk, og især hjemløse, bare fordi de ikke har alverdens, siger han.

Han fortæller også, at han forsøger at være så anonym som muligt.

- Man opholder sig ikke ret mange steder, for man ved aldrig, hvem der snakker, hvem der møder hvem og hvem der holder med hvem. Det er svært, at man ikke lige har dem, man kan snakke med. Det er en kamp, fortæller han.

På trods for ensomheden, frygten og afsavnet af familie og venner fortryder han ikke, hvad han gjorde og siger til TV 2/Fyn, at det har været det bedste, han har gjort.

Kære politikere

Men han har en bøn til systemet og efterlyser, at politikerne vil skabe bedre vilkår for vidner, og at vidnebeskyttelsesprogrammerne vil blive forbedret:

- Det kan jo ikke passe, at man bliver nødt til at flytte fra sin egen by, fordi man melder det som enhvers borgerpligt. Jeg føler, at det er enhver borgers pligt at melde et overfald, siger Nicolai Hansen til TV 2/Fyn.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.