Administration 

Vicki Berlin: Sådan kom jeg i topform

Sundhed
Skuespilleren Vicki Berlin i træningstøj med en lille brun hund
Vickis motion indebærer også gåture med de tre hunde, Walter, Fido og Gustav. På billedet er det Fido. (Foto: Privat)

Kira Eggers har taget skuespilleren under kærlig behandling og lært hende kunsten udi den periodiske faste.

Hvis det var så nemt, at ændre livsstil og spisevaner, ville mange flere gøre det, og jeg ville sikkert ikke have et job. Men sandheden er, det kan lade sig gøre - for alle. 
Rom blev ikke drukket på en dag, spørg selv skuespiller Vicki Berlin. Det har taget noget tid, at finde ud af, hvad der fungerer for lige netop hende. Vicki har et meget varieret arbejdsliv, der byder på udfordringer både med hensyn til koordinering af motion og at få den rigtige kost. Som skuespiller, bestilles maden oftest udefra, eller man bor på hoteller, der måske ikke helt har det sundeste mad på menuen. Lange arbejdsdage og på farten hele tiden giver ikke plads til selv at lave mad. Desuden lider Vicki af lavt stofskifte. Temmelig mange odds imod sig. Jeg fristes til at sige, hvis hun kan, kan alle! 

Rolle i international film

Vicki tog kontakt til mig for at komme i sin livs form til sin rolle i den internationale spillefilmen "Triangle of Sadness", med blandt andre Woody Harrelson på rollelisten. Jeg foreslog hende periodisk faste-modellen, netop for at imødekomme de svingende arbejdstider.
 
Periodisk faste, betyder, at man spiser efter et spisevindue. Nogen spiser mellem 10 og 18, andre spiser mellem 13 og 20 og så videre. Det afhænger af ens hverdag, og hvad der passer ind. Nogle dage spiser man uden for spisevinduet, hvis det ikke lige hænger sammen med ens aktiviteter.
Vicki Berlin og Kira Eggers
Vicki Berlin med sin personlige træner Kira Eggers. Foto: Privat

Lær at sulte

Der er ikke stramme regler. Pointen er dog, at man lader kroppen få ro, så den ikke hele tiden skal arbejde med at nedbryde mad. Mange benytter et spisevindue på otte eller seks timer. Man kan også bruge periodisk faste, til at bedre acceptere sin sult. Der er intet galt i at mærke sult, men for mange føles det angstprovokerende og man bliver tvær og irritabel.
 
Ved at man bliver fortrolig med sin sult,  bliver man også mere acceptabel over for den og ser den ikke som et problembarn, men mere et tegn på, at kroppen arbejder. Personligt lader jeg ikke længere sult styre mig. Hvis jeg ved, at jeg skal spise om to timer, så er jeg sådan set ligeglad med, at jeg er lidt sulten. Sådan har periodisk faste hjulpet mig. For Vicki har fasten været altafgørende for, at hun er mentalt og fysisk i sin bedste form nogensinde, for faste har faktisk mange fordele. Når hun spiser, spiser hun nærende og mættende mad, nok til, at kroppen kan fungere optimalt. 
 
Vicki Berlin med en skål morgenmad
Vickis faste morgenmad består af 30 gr havregryn, knuste hørfrø, plantedrik, blåbær og banan samt daglige vitaminer. Foto: Privat

- Hvordan går det med optagelserne til "Triangle of Sadness?"
- Det går godt. Vi er blevet forsinket på grund af corona, men vi har fået alle studieoptagelser i kassen, så nu er det næste location i Grækenland.

- Til rollen ønskede du at komme i bedre form og hvorfor periodisk faste?
- Det er min første store film ,og derfor vil jeg gerne være i topform. Det giver mig selvtillid og energi til optagelserne.
Det er den nemmeste måde for mig at tabe mig på - og jeg har prøvet næsten alle kure og diæter. Jeg tager let på, da mit stofskifte er utrolig lavt. Periodisk faste er ret overskueligt for mig, da jeg ikke skal spise konstant og have mad med alle vegne.
I praksis fungerer det sådan, at jeg træner om morgenen. Jeg powerwalker fem kilomenter og styrketræner på udendørs-maskiner. Når jeg kommer hjem, drikker jeg en masse vand og venter med morgenmaden til klokken 13. Næste måltid og sidste måltid er klokken 18. Det fungerer fint for mig.

Vegetarisk filmproduktion

- Oplever du, det er svært på filmoptagelsen, at følge faste og din veganske livsstil?
- Jeg kan ikke følge fasten på de dage, der er optagelse. Der står jeg meget tidlig op og er først sent færdig. Så der spiser jeg normalt. Men på mine fridage faster jeg. Det veganske er nemt - det er en svensk produktion, og de er super til det veganske derovre. Jeg er heller ikke den eneste veganer på holdet. Hele produktionen er i øvrigt vegetarisk, så ingen får kød, medmindre de decideret beder om det. Det synes jeg er et fedt initiativ...

En fit og slank Vicki Berlin i sort t-shirt og grå gamacher
Vicki Berlin. Skuespiller Gift med Nikolaj Tarp Alder: 42 år Aktuel med/i: Er i gang med optagelserne til Ruben Östlunds spillefilm "Triangle of Sadness" Foto: Privat

Woody Harrelson er raw-vegan, så han fik speciallavet mad. Han er en super fed fyr og lader mig altid spise med af hans mad. Han er 58 år og også i fantastisk form. Meget inspirerende...

- Hvor vigtig er opbakning hjemmefra, når man foretager en livsstilsændring?
- Det gør det hele meget nemmere og fjerner også nogle daglige irritationer. Jeg er utrolig heldig, at jeg har 100 procent opbakning fra min mand. Jeg ved mange kæmper med det.

- Hvor tit træner du og hvad?
- Jeg træner hver dag. Jeg har en app med et træningsprogram der hedder 7 MWC, som kan laves alle steder. Det bruger jeg især på hotelværelser. Når jeg er hjemme powerwalker jeg og bruger de udendørs træningspladser, der er overalt i København. Det er gratis træning, frisk luft og meget corona-venligt - what’s not to like?

Faste er ikke for alle

- Hvad var dit mål før du gik i gang med faste og har du opnået det?
- Mit mål var 10 kg. Det har jeg nået for langt tid siden og har mest brugt fasten til at holde vægten - men nu skal jeg snart afsted på optagelser, så napper jeg lige et par kilo mere, så jeg har lidt af en buffer. Og det er lykkes. Jeg har aldrig været i bedre form.

- Synes du, periodisk faste er anbefalelsesværdigt for andre eller er der ulemper man skal være opmærksom på, der ikke passer til alle?
- Det er ikke for alle. Folk, der står tidlig op og skal på arbejde, bliver nok for sultne og kommer til at mangle energi. Men jeg synes det er top-effektivt. Hvis man gerne vil smide de dumme kilo, synes jeg, man skal give det et skud.

- Bliver du aldrig sulten? 
- Jo, til tider. Men jeg har ikke så stort et problem med at være sulten - det bliver som en udfordring for mig og når jeg kan modstå, så er det som at vinde små kampe. Og så drikker jeg vand og te, når det er værst, man kan sagtens føle sult, når man egentlig er tørstig.

Facts om periodisk faste

Tænk på det som en ny livsstil, som din krop først skal vænne sig til. I begyndelsen er det normalt at opleve manglende energi, ekstrem sult og endda svimmelhed. Fordelene mærker man først efter et par uger. Så vær tålmodig, og baser ikke din oplevelse ud fra, hvordan du har det i starten. Overtid vil produktionen af hormonet ghrelin også kaldet sult-hormonet, der påvirker din følelse af sult og træthed falde, hvilket gør dig mindre sulten og mere energisk.
 
Periodisk faste dikterer ikke hvad du skal spise, men hvornår du spiser det 
Uden for spisevindue, kan alt indtages, som ikke indeholder kalorier og som er flydende 
Man kan benytte sig af PF dagligt eller nogle dage om ugen 
Den mest populære metode, hedder 16/8 hvilket betyder man faster i 16 timer og spiser i otte. Min personlige favorit.

Under faste, regulerer kroppen hormoner for at gøre kropsfedt mere tilgængeligt for kroppen at bruge som energi.

PF hjælper til, at regulere blodsukkeret 
Forbrændingen stiger ved PF
PF er et godt værktøj til vægttab - især hvis man formår at bruge metoden til vedligeholdelse efterfølgende, da man bedre kan regulere at spise færre kalorier 
PF fungerer virker meget individuelt og for nogen slet ikke.
For mere om PF: "Gør mindre end du plejer", af Nickolai Damgaard  

 

 

Billede af Peter Aalbæk
Kendte

Peter Aalbæk:

- Jeg vil være et

sjofelt svin til jeg dør

Banksy-værket hænger en væg
Helt vildt

Monet-provokation solgt

for vildt millionbeløb

billede fra en julefest
Corona

Corona-indgreb:

Din julefrokost er i fare

strandgæster på Ahata-stranden på den græske ø Karpathos
Corona

Kun to lande der ikke frarådes som rejsemål

billede af mette frederiksen
Corona

Mette Frederiksen slår fast: Der kommer nye coronarestriktioner

Politilogo på indgangsdør
Krimi

Begik røveri hos lillebror

Pengesedler og mønter
Nyheder

Bank-fejl - har det kostet dig penge?

En broget flok hunde fotograferet op ad en pink mur.
Dyreliv

Disse hunderacer

lever længst

Nærbillede af sangeren Caroline Henderson. Hun har skrabet håret helt tilbage og er iført en sort skjorte.
Kendte

Tjener to millioner

Maskinen som kan lave luft om til drikkevand består blandt andet af en computer, en skræm af en art og to små regensglas som er forbundet til skærmen.
Helt vildt

Maskine laver

DRIKKEVAND

ud af luft

Stephanie til en premiere sammen med sin far Christian og en ukendt kvinde, der står i midten af dem
Kendte

Ingen kontakt med far:

Han stjal min opsparing

Pernille Rosenkrantz-Theil i sort og hvid mønstret kjole, ståbriller og kort lyst hår. Hun ses fra siden på en gang på Christiansborg
Nyheder

Minister om Muhammed-tegninger:

Lærerne vælger selv

en ambulance med udrykning på en stor vej.
Krimi

Mand fundet fastklemt

i bil på mark

Billede inde fra et fly man ser en række personer i modlys fra flyets genkendelige runde vindue
Corona

Danskerne er bange

nægter at flyve

Magnus Heiunicke ved et tidligere corona pressemøde. Han ser alvorlig ud.
Nyheder

Varsler yderligere

coronarestriktioner

En 100 meter lang skorsten ligger halvt fra et tag henover en vej og ned i vandet.
Nyheder

Væltet skorsten

var næsten ny

et visakort i guld ligger på et tastetur
Nyheder

Sådan stjal svindlere 

26 millioner

En dreng sidder på en seng med en hætte trukket over ansigtet så man ikke kan se hans identitet. I forgrunden står en taske, der er pakket.
Nyheder

Svigt og overgreb:

Kostskole trues med lukning

Dronningen til åbningen af folketinget. Hun har alvorlig mine i ansigtet og er klædt i en støvet blå jakke med matchende hat.t
Kongelige

Fløjet hjem fra ferie -

på Forsvarets regning

Politikeren Jesper Andersen iført hvid skjorte står ved en udendørs talerstol med to mikrofoner med vindhætter på.
Nyheder

S-profil: Jeg havde

sex med 15-årig

Folk der er stimlet sammen om et stort billede af den nu afdøde lære.
Nyheder

Elever fik 350 euro

for at udpege lærer

En hånd holder en telefon som for at tage et billede af sige selv. Billedet er sort hvid.
Krimi

Pressede unge piger

til nøgenbilleder:

Godt jeg blev stoppet

Nærbillede af prinsesse Märtha Louise der taler med alvorlig mine mens hendes ene hånd gestikulerer.
Kongelige

Forelsket prinsesse:

Folk er sure på mig

Peter Madsen sidende i noget græs i en grøft ved et fortov med hænderne bundet. Billedet er taget langt fra, men man kan tydeligt genkende ham. Foran ham ligger en skarpskytte med et gevær pegende mod ham. En schäfferhund ligger ved siden af skytten.
Krimi

Derfor tog Peter Madsen flugten

Billede af Erik Brøgger ved onsdagens pressemøde. Han står ved et højt cafébord med en hviddug. Ved et andet bord ved siden af ses Søren Brostrøm
Nyheder

Hele verden kan være

lukket lige om lidt

En stor pose med hvidt pulver bliver vist frem af et par hænder iført hvide latexhandsker
Krimi

Politi finder 10 kilo

narko TILFÆLDIGT 

politikeren Jens Rohde står med papir i hånden op ad orange mur
Nyheder

Medie: Jens Rohde

pønser på nyt parti 

mand åbner munden for at blive testet for corona
Corona

Myndighederne klar

med ny teststrategi

den forsvundne norske milliardærfrue Anne-Elisabeth Hagen i grønlig trøje
Krimi

Norsk politi melder ud

i Hagen-sagen

to politifolk står udenfor retten i Glostrup
Krimi

Politiet: Peter Madsen

fik hjælp udefra 

kitler hænger på knage på hospital
Nyheder

Pist forsvundet:

Mangler 8.000 
stykker arbejdstøj

håndværker går rundt på tag
Nyheder

Få tusindvis af kroner

i tilskud til boligen

Par danser wienervals på dansegulvet i tv-programmet vild med dans
Film og TV

Vild med Dans i

stjernespækket

særudgave

rumsonde på vej til at lande på asteroide
Nyheder

Rumsonde landede

på farlig asteroide

med kurs mod jorden

donald trump gestikulerer
Nyheder

Trump afbryder interview

- og truer med at lægge

det på Twitter

til salg skilt foran hus - med mærkatet solgt
Nyheder

Højeste i 10 år:

Boligsalget sætter rekord

frank jensen går på scenen under præsentation af tour de france
Nyheder

Frank Jensen mister

formandspost

To forbryderfotos af Bill Cosby fra henholdsvis 2018 og 2020
Kendte

Sådan ser Bill Cosby ud

efter to års fængsel 

Hella Joof sidder med eftertænksomt udtryk
Kendte

Hella Joof: 

- Jeg blev misbrugt

af familiemedlem

islands statsminister sidder på kontor under videointerview
Helt vildt

Statsminister ramt

af jordskælv midt

under video-interview

neandertaler
Helt vildt

Fund kan ændre

danmarkshistorien:

Vildere end Guldhornene

Peter Madsen sidder op ad en hæk
Krimi

Sådan flygtede Peter

Madsen fra fængslet

Politinspektør Mogens Lauridsen taler ved pressemøde
Krimi

Politiet: Peter Madsen

havde et bombelignende

bælte

person på cykel i skumring
Nyheder

Nu kommer de mørke

tider: Gør opmærksom

på dig selv

Peter Madsen sidder i en grøft op ad en hæk mens en skarpskytte holder ham i skak.
Krimi

Peter Madsen flygtet:

Nu er han kørt væk fra stedet

Skuespilleren Jeff Bridges poserer for kameraet
Kendte

Hollywood-stjerne:

- Jeg har kræft 

Skilt med teksten "vis hensyn hold afstand" hænger udenfor bygning
Corona

529 nye smittede -

men epidemien er stabil 

En mand bliver interviewet mens en hel hær af fotografer og journalister kigger på ham
Krimi

Peter Madsens flugt

går verden rundt

Dronningen til åbningen af folketinget. Hun har alvorlig mine i ansigtet og er klædt i en støvet blå jakke med matchende hat.t
Kongelige

Dronningen giver op:

Aflyser nytåret

Jeppe Kofod iført blåt jakkesæt under åbningen af folketinget. Han smiler til fotograferne.
Nyheder

Professor tvivler

sag mod Kofod

En håndværker banker gamle klinker af et gulv
Nyheder

Trick: Sådan kan du

spare en formue

på håndværkere

Robert Redford med solbriller i vintersol. Han holder sin kone i hånden. De har begge mørke vinterfrakker på.
Kendte

Robert Redford knust:

Sønnen er død

Et visent blad holdes op foran solen, som stråler igennem på en skyfri himmel.
Nyheder

Varmen vender tilbage -

så lunt kan det blive

En lille pige og en dreng gynger på en legeplads. Man ser kun deres fødder og overkroppe.
Krimi

Børnelokkere har

fået bedre vilkår

En person bliver testet for corona i sin bil af en person med handsker, engangskittel, visir, mundbind og hårnet på.
Sport

Advarer om tsunami af

nye coronasmittede

Emil og Line i en scene fra Emil fra Lønneberg.
Nyheder

Emils tjenestepige er død

Laura Christensen portræt
Film og TV

Laura Christensen

om ubådsserien:

Håb i mørket

Jeppe Kofod portræt
Nyheder

Kofod anmeldt for voldtægt

Trump og Fauci på pressemøde
Nyheder

Trump sviner USA's

smitteekspert:

En katastrofe!

Mads Aagaard Danielsen på Folkemødet.
Nyheder

DR fyrer seriekrænker

Magnus Heunicke på pressemøde
Corona

Tæt på smittet:

Heunicke arbejder

hjemmefra

Strand på Cypern set fra luften
Nyheder

Cypern krydser smittegrænse 

Bil ligger på siden ved siden af smadret McLaren
Biler

Million-bil smadret

på parkeringsplads

Illustration af rumfartøj der lander på asteroide
Nyheder

NASAs vilde plan:

Vil lande rumfartøj

på asteroide

Statsminister Mette Frederiksen med alvorlig mine og en løftet pegefinger hun ses i profil
Nyheder

Efter Frank-exit:

Mette Frederiksen

helt enig

Biler i kø på motorvej
Nyheder

Ulykke lukker motorvej

En tydeligt brødbetynget Frank Jensen med jakkekraven trukket op.
Nyheder

Frank Jensen

trækker sig

fra politik

Rækkehuset der er bygget i grå mursten. Der vokser efeu op ad væggene på det gamle hus.
Nyheder

Her er Danmarks

dyreste rækkehus

Frank Jensen og Mette Frederiksen sidder ved et bord og holder møde. Statsminister Mette Frederiksen sidder med den ene hånd til hovedet mens Frank Jensen taler.
Nyheder

Nu bryder

Mette tavsheden

En bunke visne blade ligger på en græsplæne. En rød bladrive står og hviler sig op ad en sort havebænk.
Livsstil

Derfor skal du IKKE 

fjerne nedfaldne blade

Tøjstativ med tøj til kvinder. En blomstret kimono er i forgrunden.
Nyheder

700 ton helt nyt tøj

går op i flammer

Et gammelt skur der står i en baghave.
Krimi

Kvinde forsvundet:

Kig i dit skur

Nærbillede af en brødbetynget Frank Jensen ved pressemødet søndag aften på Københavns Rådhus.
Nyheder

Mødeformen

vækker kritik

Frank Jensen foran en mikrofon
Nyheder

Seneste:

Frank Jensen fortsætter

Sofie Carsten Nielsen på pressemøde
Nyheder

Efter krisemøde:

Sofie Carsten Nielsen

fortsætter som leder 

Lisa Montgomery i fængslet
Nyheder

For første gang i 67 år:

USA henretter kvinde

En kranvogn med en smadret bil på ladet
Krimi

Voldsom ulykke

med tre biler

Frank Jensen kigger ned i jorden.
Nyheder

Endnu flere sager: 

Nye anklager

mod Frank Jensen

Overborgmester Frank Jensen
Nyheder

OVERBLIK: Sager mod Frank Jensen går tilbage til 90'erne

Sexorgie med mænd og kvinder
Corona

Politiet afbryder sexorgie