Det er snart to år siden, en it-medarbejder hos Østjyllands Politi blev anholdt for at have hacket op mod 140 kollegers telefoner.
Men sagen er langtfra et afsluttet kapitel.
Flere politiansatte beretter, at de stadig kæmper med de psykiske eftervirkninger.
Nogle har været sygemeldt og er det stadig delvist, mens andre går til psykolog.
Det fremgår af et retsmøde onsdag ved Retten i Aarhus.
Troels Lind er bistandsadvokat for cirka 100 personer. De fik deres telefoner hacket af den 43-årige mand, som har erkendt sig skyldig.
Troels Lind kræver en såkaldt tortgodtgørelse til sine klienter. Dertil kommer godtgørelse for udgifter til eksempelvis psykologbehandling.
- Der er tale om et indbrud i privatsfæren. Det har også betydning for krænkelsen, at man den dag i dag stadig ikke har vished om, hvorvidt materialet er blevet delt, siger han.
Den tiltalte har forsikret, at han ikke har delt det hackede materiale.
Politiet valgte at slette det hackede materiale, kort efter at manden blev anholdt 29. marts 2021.
Men det er tilsyneladende ikke alt, der blev slettet.
I foråret 2022 dukkede der materiale fra 11 forurettede op hos politiet.
Det er ifølge bistandsadvokaten med til at så tvivl hos de politiansatte om, hvem der kan have set de private billeder og beskeder.
- Det betyder også meget for uvisheden, hvem der egentlig har set det her materiale. Hvem har set de personlige billeder og beskeder, hvor man måske har svinet chefen til, siger Troels Lind.
Han understreger dog, at politiet har undersøgt, om der er sket deling "så godt de kan", og at intet tyder på, at det er sket.
En kvinde, der var kontoransat i Østjyllands Politi, har i retten fortalt, hvordan hun stillede sin telefon til rådighed for it-medarbejderen fire gange.
- Man føler sig jo superdum, og man kan ikke lade være med at bebrejde sig selv. Men jeg var lige startet som elev, og jeg anede ikke, det var uden for normen.
- Det foregik på en politigård. Alle kender hinanden, og folk er sikkerhedsgodkendt. Intet indikerede, at noget var galt, siger kvinden, der fortsat er påvirket af sagen og går til psykolog.
Også en anden kvinde lånte sin telefon ud til it-medarbejderen.
Hun fortæller, at hun på telefonen havde billeder af sig selv uden ret meget tøj på. Billeder, som var taget i forbindelse med hendes graviditet.
Men det værste er ifølge kvinden, hvis de mange billeder på telefonen af eksempelvis hendes badende børn er faldet i forkerte hænder.
- De billeder skal ikke være andre steder end hos mig, forklarer kvinden, der sidder tilbage med en følelse af at være blevet "forrådt".
Retssagen ventes afsluttet torsdag i næste uge.
/ritzau/