USA mangler stadig tolke i Irak
De amerikanske styrker i Irak har stadig nærmest ingen ansat, som taler arabisk.

Krigen i Irak raser på fjerde år, men amerikanerne forstår stadig ikke, hvad irakerne siger. Hos de amerikanske styrker er det nemlig forsvindende få, som taler arabisk.

Et eksempel er den amerikanske ambassade i Bagdad. Ud af 1.100 ansatte har Baker-rapporten kun kunnet finde seks personer, som taler flydende arabisk.

»Det er ikke tilfældigt, at vi tre et halvt år inde i krigen stadig ikke rigtig ved, hvem vores fjende er. Vi aner ikke noget som helst om oprøret. Vi ved ikke noget om de shiamuslimske dødspatruljer. Vi famler i mørke,« siger Newsweeks internationale redaktør, Fareed Zakaria, til ABC News.

Selvom mange amerikanske soldater forsøger at lære et par fraser arabisk, inden de tager af sted til Irak, så er det slet ikke nok.

To af de amerikanere, som har brugt tiden på at lære arabisk flydende, siger til ABC News, at det ikke kun drejer sig om at forstå sproget arabisk men vigtigere om at forstå kulturen.

»Når den amerikanske regering har så meget på spil i regionen lige nu og putter så mange penge i den, så bliver det amerikanske folk virkelig nødt til bedre at forstå, hvad der foregår,« siger Miriam Asnes.

I oktober måned skrev Washington Post, at ud af FBI’s 12.000 agenter taler blot 13 flydende arabisk.