På bare fem år er der skabt 1.500 ekstra praktikpladser til indvandrere og efterkommere ude på virksomhederne, skriver Dansk Arbejdsgiverforenings magasin, Agenda.
Det er en stigning på 50 procent, som svarer til, at otte ud af ti indvandrere og efterkommere i erhvervsuddannelsessystemet har fået en praktikplads ude på en virksomhed. Til sammenligning var det kun seks ud af ti, som det lykkedes for i 2003.
Det viser en ny analyse af praktikpladssituationen, som Dansk Arbejdsgiverforening har gennemført.
Analysen viser samtidig, at mens 25 procent af indvandrerne og efterkommerne måtte i skolepraktik for fem år siden, så er det mindre en otte procent, som vælger den løsning i dag. En mindre restgruppe på ni procent søger efter en praktikplads, men den gruppe var knap 16 procent stor i 2003.
Ifølge Ib Kronborg, uddannelseschef ved Århus Tekniske Skole, er det en kombination af øget efterspørgsel efter de unge, samt effekterne af en stor indsats ude på skolerne, som nu giver resultater. Han mener, at diskriminationen af unge indvandrere er forhistorie.
"Tidligere var automestre forbeholdne, fordi de troede, at kunderne ville reagere negativt, hvis de fik en indvandrer i praktik. Men det hører jeg heldigvis aldrig mere. Jeg synes, at diskriminationen er ved at være helt forsvundet," siger Ib Kronborg.
Efterkommerne er i dag en meget ung gruppe, der om få år vil fylde endnu mere på ungdomsuddannelserne. På Århus Tekniske Skole vil indsatsen for at hjælpe denne gruppe gennem uddannelsen derfor fortsætte.
/Newspaq/