Det er sjældent, at man hører "Holstebro" og "verdens førende" i samme sætning. Men det er ikke desto mindre fakta for det danske billedebehandlingsfirma Pixelz, som har hovedsæde i Holstebro. Det skriver Finans.
Firmaet er nemlig blandt verdens førende til at behandle billeder for nogle af de største netbutikker i verden, som f.eks. amerikanske Amazon.com.
Pixelz er ejet af Thomas Kragelund, Tejs Rasmussen og Janus Matthesen. Det skulle egentlig bare have været en hobbyvirksomhed, da den så dagens lys i 2011. Men på seks år har virksomheden rundet flere end 1.000 ansatte spredt over det meste verden fra Vietnam i øst til San Diego, Californien, i vest.
Men det kræver mange midler at bevare den favorable position. I det seneste regnskabsår 2016 var de med til at sikre en omsætning på over 40 mio. kr., hvilket var næsten 15 gange så meget som fem år tidligere.
Men selv om toplinjen er god, viser bundlinjen et underskud på 6,3 mio. kr.
"Vi er nødt til at investere meget i at bevare vores position på markedet. Derfor er vores fokus ikke på underskuddet, så længe vi vækster, og kan finde midler og investeringer i markedet til at finansiere væksten. Det er ikke så vestjysk en forretning, som man måske ellers kunne forvente, når nu vi kommer fra Holstebro," siger Thomas Kragelund, der er grundlægger og adm. direktør i Pixelz.
Kvaliteten af billederne betyder meget, når man skal sælge en vare online. Derfor er kvaliteten også hovedbeskæftigelsen for Pixelz. Firmaet modtager billeder fra e-handler over det meste af verden, som de forbedrer kvaliteten af og sender retur til kunderne.
"Der er altid noget, der kan forbedres på et billede, og her har vi fundet vores plads i verden. Vi har udviklet vores egen teknologi, som gør det muligt at lave forbedringerne i stationer. Man kan kalde det et virtuelt samlebånd," siger Thomas Kragelund til Finans.
Med brug af det virtuelle samlebånd behandler Pixelz for ca 1.000 kunder om dagen. Det betyder, at i omegnen af 20.000 billeder hver dag løber igennem det virtuelle samlebånd. Priserne starter ved seks kr. pr. billede.
De mange besøgende i firmaernes netbutikker stiller store krav til det arbejde, som Pixelz udfører. Men med samlebåndsteknologien er firmaet blevet blandt de førende i verden.
"Lad os sige, vi får et billede af en sko. Der er næsten altid lidt limrester på, så har vi en, der kun har fokus på at fjerne dem. En anden fjerner støv, og en tredje har fokus på noget helt tredje. Vi har omkring 50 forskellige step på vores samlebånd, og et billede er typisk forbi 5-10 af dem. Det tager i alt ca. 10 minutter for os at behandle et billede," siger Thomas Kragelund.
Blandt kunderne er eksempelvis Bestseller-koncernen, som står bag en række kendte tøjmærker som Vero Moda og Jack & Jones. Når der kommer en bestilling fra Bestseller, skal Pixelz have hundredvis af billeder gennem maskineriet og klar til næste morgen.
Pixelz' største marked er USA, hvor bl.a. e-handelsgiganten Amazon benytter sig af Pixelz' evner, men generelt er der kunder fra hele verden i porteføljen.