To anholdt i stor international hashsag
Politiet mener, at en af de mistænkte fra Spanien sammen med to andre danskere har organiseret omkring 2,5 ton hash til salg i Danmark. Foto: Kristian Kirk Mailand/Maimento/Colourbox
Politiet kræver to mænd fængslet i sag om 2,5 ton hash og hvidvaskning af op mod 50 millioner kroner.

Københavns Politi kræver en 37-årig mand og en 35-årig mand varetægtsfængslet for indsmugling af 330 kilo hash med henblik på videresalg.

Hashen blev betalt med 6,6 millioner kroner, oplyser vicepolitiinspektør Lau Thygesen, der er leder af afdelingen for organiseret kriminalitet hos Københavns Politi.

Indsmuglingen skulle være sket af to omgange i december sidste år, og er en del af en stor international sag om indsmugling af hash fra Spanien til Danmark, hvor op mod 16 personer sidder varetægtsfængslet i øjeblikket.

De to mænd, hvoraf den 35-årige ifølge politiet er fuldgyldigt medlem af Hells Angels, er sigtet for at smugle hashen i ledtog med to navngivne gerningsmænd og flere ukendte gerningsmænd.

Den 43-årige formodede hovedmand er tidligere dømt i en sag om amfetamin og kokain, men han har opholdt sig i Spanien, siden han flygtede fra sin afsoning herhjemme.

Politiet mener, at han fra Alicante i Spanien sammen med to andre danskere har organiseret omkring 2,5 ton hash til salg i Danmark. Store dele af stoffet er ifølge politiet solgt i Pusherstreet på Christiania.

- Det er en stor international sag, som vi i længere tid har efterforsket sammen med politiet i Alicante i Spanien, sagde Lau Thygesen

Ved aktionen tidligere i december beslaglagde politiet 500 kilo hash og to millioner kroner. Efterforskningen har vist, at der i et vekselbureau på Nørrebro i København er vekslet over 50 millioner kroner til 500-eurosedler.

Politiet i Danmark og Spanien slog til tirsdag den 16. december, da to danske modtagere og to tyske chauffører var i færd med at omlade cirka 400 kilo hash i en lagerhal vest for København. I Spanien blev fem anholdt, heraf tre danskere hvoraf de to nu er udleveret.

Hvordan de to mænd, der fredag kræves fængslet, forholder sig til politiets sigtelse, har det ikke været muligt at få oplyst.

/ritzau/