Tidligere DR-chef beskyldes for kopiering: Netto fjerner vare fra hylderne
Kenneth Plummer var generaldirektør i DR fra 2005 til 2010, og leder i dag virksomheden Ronald A/S. Foto: Claus Fisker/Scanpix/arkiv
Kenneth Plummer mener, det er injurierende, når han beskyldes for plagiat.

Den tidligere DR-topchef Kenneth Plummer beskyldes igen for plagiat. Og igen for et produkt, som Netto har haft til salg.

Det skriver flere medier.

Denne gang er det idémanden og iværksætteren Kenneth Tram, som på Facebook skriver, at han til sin store overraskelse må se en kopi af sit produkt, en vindhætte, der skærmer mikrofonen på et headset for vinden, blive solgt i Netto.

Bag produktet, som Kenneth Tram mener er en kopi, står virksomheden Ronald A/S, som har den tidligere generaldirektør i Danmarks Radio som direktør.

Netop Kenneth Plummer var med til et netværksmøde, skriver Kenneth Tram, hvor Trams produkt blev vist frem, og hvor Plummer viste interesse og fik produktet med hjem, for et par uger senere at returnere det.

Netto og Ronald A/S røg i april sidste år ind i en lignende anklage. Her mente designeren Anne Black, at nogle af hendes produkter, en vase, en krukke og en urtepotte, var kopieret og sat til salg.

Netto har reageret på Kenneth Trams beskyldninger og har taget produktet fra Ronald A/S ned af hylderne.

- Der skal ikke herske nogen tvivl om, at vi ikke ønsker at handle med kopivarer eller andre varer, hvor der stilles spørgsmålstegn til vores etik, og derfor stopper vi salget og fjerner produktet fra butikken, mens vi kigger yderligere ind i sagen, siger Nettos marketingschef, Martin Hasgaard Olesen, til Ekstra Bladet.

Kenneth Plummer kalder anklagerne fra Kenneth Tram for "groft injurierende" og siger til Jyllands-Posten, at han ikke er inde over hvert eneste af hans 70 medarbejderes projekter:

- Men jeg kan garantere, at jeg ikke sidder til et forretningsmøde og stjæler andre folks idéer. Det har jeg aldrig gjort, og det kunne jeg aldrig finde på at gøre, siger Kenneth Plummer til Jyllands-Posten.