Langt færre studerende vælger at tage imod statens tilbud om et studielån ved siden af, at de modtager statens uddannelsesstøtte, SU.
Nye tal viser således, at næsten to ud af tre studerende klarer sig helt uden studielån, skriver Jyllands-Posten.
De seneste 10 år er andelen af studerende der tager et studielån nemlig faldet fra 52 procent til 36 procent.
Det sker samtidig med, at deres indkomst er faldet i perioden, fordi de studerende kæmper for at få et arbejde ved siden af livet med hovedet i bøgerne. I Danske Studerendes Fællesråd oplever formand Magnus Pedersen, at flere selv synes, at de er blevet fattigere.
"Det er ret bekymrende, at der er ret stor arbejdsløshed. Vi oplever også, at vores økonomi bliver presset og at der bliver færre studiejobs," siger han til Newspaq.
Gennensnittet af studerendes årsindkomst ved siden af SU'en er i alt faldet 10 procent i faste priser alene fra 2008 til 2010. Det betød, at en dansk studerende i 2010 i gennemsnit har 47.000 kroner om året ved siden af SU'en.
"Det er ret alvorligt lige nu. Det er sådan, at de røde lamper blinker, og der bliver nødt til at blive sat ind over for det her. Vi risikerer, at der er mange flere der bliver sat ud af deres uddannelse, og at det bliver en økonomisk barriere at tage en uddannelse," lyder det fra Magnus Pedersen.
Andelen af studerende der står med en gæld på mere end 150.000 kroner efter uddannelsen er slut er også faldende.
Kilde: Jyllands-Posten