SF-profil: "Løkke flyver højt med Ryanair og falder dybt med trepart"
"Det er utrolig dårlig stil og komplet mangel på situationsfornemmelse, når landets statsminister vælger af flyve med Ryanair."

Karsten Hønge er beskæftigelsesordfører for SF. Han udlært tømrersvend og arbejdede i en længere årrække på forskellige byggepladser. Han er også tidligere fagforeningsformand gennem 16 år. Karsten vil især skrive om vilkårene på arbejdsmarkedet – altid med udgangspunkt i dem, som har mindst.

Det er utrolig dårlig stil og komplet mangel på situationsfornemmelse, når landets statsminister vælger af flyve med Ryanair.

Ekstra Bladet skriver fredag, at statsministeren gik ombord på et Ryanair-fly til Malaga. Indtil videre har statsministeriet afvist at kommentere på historien, men er den korrekt, er det dybt kritisabelt. 

Lars Løkke har gjort trepatsforhandlinger til forudsætningen for succes med sin politik. Men trepartsforhandlinger giver kun mening, hvis Danmark har et velordnet, reguleret og civiliseret arbejdsmarked. Og det forudsætter at vi har stærke parter på arbejdsmarkedet, der kan indgå robuste og troværdige aftaler.

Den Danske Model er under beskydning fra blandt andet de virksomheder, som ikke vil konkurrere på lige og fair vilkår. Ryanair forsøger at skyde denne fremtidsorienterede samfundsmodel ned.

Ryanair er og bliver symbolet på internationale firmaer, der vil kæmpe imod danske løn og arbejdsvilkår.

Trepartsforhandlinger skal sikre, at vi i fællesskab kan finde de bedste løsninger på de store udfordringer, det danske arbejdsmarked står overfor. Derfor burde Løkke også vise respekt over for den danske måde at finde løsninger på, og derfor boykotte Ryanair.

Jeg mener, at Lars Løkke Rasmussens rejse med Ryanair er at undergrave trepartsforhandlingerne. Man kan jo ikke den ene dag læne sig op ad det solide fundament på arbejdsmarkedet, for dagen efter at sende et signal til befolkningen om at undergrave samme fundament.

Ryanair er ejet af grådige ejere, som vil gøre alt for at tjene en ekstra 25 øre. Da Ryanair fremlagde deres regnskab for 2014 pralede de med, at de havde de laveste personaleudgifter. Samtidig kunne de præsentere et regnskab med 6,5 milliarder kroner i overskud. En stigning på 66%! En sjældent set grådighed.

Ryanair er kendt for billige billetter. Men de har ikke opfundet den dybe tallerken, når det kommer til forretningsmodeller. De billige billetter skyldes heller ikke, at de stenrige direktører holder for.

Faktum er, at det er de ansatte hos Ryanair, der har betalt for Løkkes flybillet. Stewardesser får helt ned til 7.500 kroner om måneden og ingen løn under sygdom eller ferie. Og uniformen skal de selv betale for! Det med at betale sit eget tøj kunne Løkke dog lære lidt af. Han har råd til det, i modsætning til de underbetalte ansatte i Ryanair.

Løkke burde tænke med hovedet i stedet for sin egen fornærede tegnebog.

Dette er et blog-indlæg og ikke et udtryk for Avisen.dk's holdning. Hvis du finder, at bloggen er æreskrænkende eller indeholder injurier, så send en mail til tip@avisen.dk.