RYANAIR: DISCOUNT I LUFTEN Norwegian driller Lars Løkke på Facebook
Psst, Lars, du er velkommen hos os, siger Norwegian. Foto: Scanpix/Arkiv
Flyselskabet Norwegian bruger Ryanair-skandalen til at få lidt opmærksomhed.

Sagen om statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), som ifølge Ekstra Bladet er fløjet på ferie med det omdiskuterede lavprisflyselskab Ryanair, har været dagens helt store historie i medierne.

Men mens nogle kræver en forklaring fra Løkke og andre fordømmer ham, vælger flyselskabet Norwegian i stedet at sende en varm invitation til statsministeren.

"Du er altid velkommen om bord hos os, Lars. Vi har både overenskomst og gratis WiFi!" skriver Norwegian på et foto, som allerede er blevet delt over 140 gange fra selskabets Facebook-side:

Att. statsministeren!

Opslået af Norwegian på 19. februar 2016
 

Det er ikke første gang, en af Ryanairs konkurrenter kaprer en debat om Ryanair til en vittig reklame på sociale medier.

I juni 2015, mens den danske fagbevægelse lå i konflikt med Ryanair, valgte flyselskabet SAS også at benytte lejligheden til at få lidt opmærksomhed.

Selvom Ryanair sidste år opgav planen om at oprette base i Danmark, har det kontroversielle flyselskab stadig afgange fra danske lufthavne - og det er en af disse afgange, som statsministeren og hans hustru iølge Ekstra Bladet har været med på.

Hvis det passer, er timingen særlig uheldig. Regeringen sidder nemlig i disse uger i trepartsforhandlinger med fagbevægelsen og arbejdsgiverne, og derfor sender det et dårligt signal at bruge et flyselskab, som konsekvent har nægtet at indgå overenskomst, og som er blevet kritiseret for lav løn og dårlige vilkår for de ansatte.