Medie: Løkke fløj med Ryanair midt i trepartsforhandlingerne

Danmarks statsminister Lars Løkke Rasmussen har åbenbart intet imod, at sætte sig ombord på det et af den kontroversielle flyselsskabs maskiner (Foto: Foto: Scanpix arkiv)

En flypassager og flere 3F-medlemmer ansat i Københavns Lufthavn fortæller, at Lars Løkke Rasmussen i søndags fløj med Ryanair.

Flere kommuner har valgt at boykotte Ryanair, og fagbevægelsen med 3F i spidsen har gennem længere tid kæmpet en indædt kamp mod den irske lavpris-gigant.  

Men Danmarks statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har åbenbart intet imod, at sætte sig ombord på det et af det kontroversielle flyselsskabs maskiner.

Det skriver Ekstra Bladet, som har været i kontakt med en passager på Ryanair-afgangen fra København til Malaga i søndags kl. 18.35. Passageren beretter, at Lars Løkke Rasmussen og hans kone Solrun var ombord på flyet.

Og det var formentlig ikke på grund af lommesmerter, statsministeren valgte at flyve med det udskældte lavprisselskab.

Det er da også lykkedes statsministeren at provokere 3F godt og grundigt, skriver Ekstra Bladet, som har været i kontakt med formand for 3F Kastrup Henrik Bay-Clausen.        

- Jeg mener, at det er noget pis, at vores statsminister flyver med et flyselskab uden overenskomst. Ryanair udgør jo en direkte trussel mod den danske model - samtidig sidder han for bordenden ved trepartsforhandlingerne og beder lige præcis fagbevægelsens medlemmer levere, siger han.

Henrik Bay-Clausen mener, statsministeren med sin flyvetur sender et meget uheldigt signal midt under trepartsforhandlingerne, som blev skudt igang i sidste uge.  

Fagbevægelsen hovedforhandler LO-formand Lizette Riisgaard har ikke ønsket at udtale sig til Ekstra Bladet.   

Heller ikke Lars Løkke Rasmussen selv har kommentarer til sagen. Det oplyser statsministeriet til Ekstra Bladet.