S vil stoppe Stram Kurs

Astrid Krag (S) der har bedt om at få hastebehandlet et lovforslag om vælgererklæringer. (Foto: Foto: Steen Brogaard/Folketinget)

Lovforslag om vælgererklæringer hastebehandles udenfor Folketingets åbningstid.

Selv om Folketinget endnu ikke er åbnet efter sommerferien mødes politikerne mødes i disse dage.

Det er social- og indenrigsminister Astrid Krag (S) der har bedt om at få hastebehandlet et lovforslag om vælgererklæringer.

I et brev til Folketingets formand, Henrik Dam Kristensen (S), skriver ministeren ifølge DR blandt andet, at det er ønsket, "at lovforslaget kan træde i kraft senest den 23. september 2019. Da forventes Valgnævnet at godkende Stram Kurs’ partinavn, og partiet vil derefter kunne påbegynde en ny indsamling af vælgererklæringer".

Forslaget indeholder mulighed for at Valgnævnet kan stoppe et partis indsamling af vælgererklæringer, hvis reglerne ikke bliver fulgt.

Både Stram Kurs og partiet Klaus Riskær Pedersen udnyttede op til det seneste Folketingsvalg et hul i systemet, hvor der kunne skrives under med NemID med det samme. Reglerne siger ellers at en vælgererklæring bekræftes efter syv dage, før den er gyldig.

Det hul er lukket, men Astrid Krag vil altså indføre sanktioner for at overtræde de nuværende regler med det samme, skriver DR.

Leder af Stram Kurs, Rasmus Paludan, mener, at Astrid Krag går direkte efter ham af politiske årsager, og siger blandt andet til DR, at "Det er fordi, hun ikke kan lide os af politiske grunde".

Rasmus Paludan og Stram Kurs skal således formentlig forholde sig til opstrammede regler, hvis partiet som ventet går i gang med at indsamle nye underskrifter frem mod det næste folketingsvalg.

Klaus Riskær Pedersen har forlængst meldt ud, at han har opgivet sine planer om at komme i Folketinget.