Ikonisk pølsevogn slutter æra

Niels Henning Drejergaard lukkede Nillers Pølsevogn for et par måneder siden. (Foto: Foto: Mark Neal/Pexels (modelfoto))

Det kommer bag på kommune, at ingen vil etablere en ny permanent pølsevogn.

Der vil ikke blive langet flere pølser over en desk på hjørnet af Strandbygade og Nørregade i Esbjerg.

Byens ukronede pølsekonge, Niels Henning Drejergaard, kreerede for to måneder siden siden sin sidste hotdog i Nillers Pølsevogn, og lagde pølsetangen på plads for sidste gang.

Nu har Esbjerg Kommune opgivet at finde finde en arvtager til stadepladsen og nedlægger den i stedet, skriver JydskeVestkysten.

Således er Esbjerg blevet en klassisk pølsevogn fattigere.

- Niller har været en institution her i byen, så det er kommet bag på os, at det ikke har været muligt at finde en, der har lyst til at overtage pladsen og etablere en ny permanent pølsevogn, siger formand for Teknik & Byggeudvalget Søren Heide Lambertsen (S) til avisen.

I stedet frigøres hjørnet til mobilt gadesalg, så små foodtrucks og kaffevogne fremover kan få lov til at slå sig ned på pladsen midlertidigt.

Niels Henning Drejergaard åbnede pølsevognen i 1986, men valgte af helbredsmæssige årsager at stoppe og gå på efterløn sammen med hustruen Rie, skriver JydskeVestkysten.