Kæde kaster håndklædet i ringen: 30 ansatte hænger i tynd tråd

Madrassnedkeren sælger senge, madrasser og sovesofaer på internettet og i seks fysiske butikker i Aarhus, Hillerød, Næstved, Roskilde, Frederiksberg og Maribo. (Foto: Foto: Jens Mahnke/Pexels)

Blandt andet udflytning af produktion til Polen har været dyr, og kan nu koste butikskæde og fabrik livet.

Selskabet bag butikskæden Madrassnedkeren, K. Balling-Engelsen A/S, er erklæret konkurs og de ansatte har ikke fået deres løn. Det skriver Lolland-Falsters Folketidende.

Omkring 30 medarbejder er berørt af konkursen. De arbejder på fabrikken i Maribo, men også i butikkerne.

- Ingen af medarbejderne er blevet fritstillet, og det er de ikke, fordi vi håber på, at der vil være nogen, der vil overtage og fortsætte driften og dermed også forhåbentligvis mange af de ansatte, der er i virksomheden, siger kurator Anders Hauge Gløde til Lolland-Falsters Folketidende.

Virksomheden sælger senge, madrasser og sovesofaer på internettet og i seks fysiske butikker i Aarhus, Hillerød, Næstved, Roskilde, Frederiksberg og Maribo.

I 2018 havde K. Balling Engelsen A/S et lille underskud på lige under 7.000 kroner. Året før lød tabet på 30.000 kroner.

- Årets resultat svarer ikke til forventningerne, men er fortsat meget påvirket af omkostninger til opstart og udvikling af produkter, skriver ledelsen i regnskabet, og noterer at blandt andet udflytning af produktion til Polen har været dyr.

Desuden har der været store udgifter til etablering af nye aktiviteter med salg fra butikker og webshop.

Kurator har indtil 12. september til at finde en løsning på en eventuel overdragelse af aktiviteterne i K. Balling-Engelsen A/S, skriver Lolland-Falsters Folketidende.