Partifælle om Mette Abildgaards opførsel: Et mediestunt
Konservatives gruppeformand fik stor opmærksomhed, da hun i sidste uge blev bedt om at forlade Folketingssalen med sin lille datter. Nu får hun selv kritik af partifælle for sin håndtering af sagen. Foto: Mads Claus Rasmussen / Scanpix
Den konservative Mette Abildgaard, der blev bedt om at forlade folketingssalen med sin lille datter, får nu intern kritik for sin håndtering af sagen. Partifællen Orla Østerby er ikke begejstret.

Den konservative gruppeformand Mette Abildgaard bliver nu beskyldt for at udvise manglende respekt for Folketinget af partifællen, energiordfører Orla Østerby.

Det sker, efter at Mette Abildgaard tirsdag lagde et billede af sin fem måneder gamle datter i armene på en folketingsbetjent på Facebook. 

Datteren var ifølge Mette Abildgaard blevet forvist fra folketingssalen af formand Pia Kjærsgaard (DF), der via en sekretær meddelte, at den lille pige ikke var velkommen i salen.

En sand mediestorm blev sat i gang fra det øjeblik, Mette Abildgaard gik til tasterne på de sociale medier og fortalte, at hun ekstraordinært havde taget sin datter med i folketingssalen til en afstemning.

I dagevis trak historien overskrifter i både danske og udenlandske medier, hvor den konservative gruppeformand berettede om sin oplevelse. 

Partifællen Orla Østerby er imidlertid ikke begejstret for Mette Abildgaards håndtering af sagen:

- Jeg kan næsten ikke klare at høre mere om den forurettede Mette Abildgaard, skriver Orla Østerby til sine kolleger i folketingsgruppen i en mail, som Avisen.dk har set.

Og han skriver videre:

- Jeg forstår ikke, det er nødvendigt at gå ud på Facebook og udstille Folketingets formand. Det er heller ikke i orden, at udstille Folketingets betjent på Facebook.  
Hele Mettes mediestunt er efter min opfattelse manglende respekt for Folketinget, skriver Orla Østerby. 
 
Mette Abildgaard har forklaret, at hun mod forventning ikke var 'clearet' til tirsdagens afstemning og derfor var nødt til at være tilstede i folketingssalen. Hendes mand, der har barselsorlov, havde ikke mulighed for at tage sig af datteren på afstemningstidspunktet.
 
I sin mail sår Orla Østerby tvivl om, hvorvidt det nu forholdt sig sådan med Abildsgaards clearing, og om der var vitterlig var tale om en nødsituation.
 
Overfor Avisen.dk pointerer Den Konservative Pressetjeneste imidlertid, at de folketingsmedlemmer, som kunne træde til i stedet for Mette Abildgaard, var clearet, da de skulle deltage i andre arrangementer uden for Christiansborg.
 
Dermed var de fritaget for at skulle deltage i den pågældende afstemning.
 
Derfor måtte Mette Abildgaard deltage i afstemningen sammen med de andre folketingsmedlemmer fra Konservative.
 
- Man kan have brug for et minimum af fleksibilitet med en datter på fem måneder - det blev jeg ikke mødt af i dag, skrev Mette Abildgaard på Facebook, umiddelbart efter optrinnet i Folketingssalen.
 
Orla Østerby er optaget af, at gruppeformanden vedblev at debattere sagen i de følgende dage. I mailen opfordrer han Mette Abildgaard til at stoppe sit mediestunt:
 
- Det kan godt være, det gavner hendes valgkamp i Nordsjælland - men det gavner ikke Det Konservative Folkeparti, skriver Orla Østerby.
 
Avisen.dk har forgæves forsøgt at få Orla Østerby til at uddybe sin kritik. I stedet meddeler De Konservatives Pressetjeneste at han ikke har yderligere kommentarer.
 
Mette Abildgaard er ikke vendt tilbage på Avisen.dks henvendelser, og hun ønsker ifølge De Konservatives Pressetjeneste heller ikke at kommentere kritikken fra partifællen. I et svar til Orla Østerby lader hun forstå, at hun ikke er overrasket over hans syn på forløbet.
 
- Det havde overrasket mig meget, hvis du havde bakket mig op i denne sag, skriver Mette Abildgaard  en mail. 
 
Folketingets ledelse, præsidiet, skal drøfte sagen og eventuelt fastlægge klarere babyregler på sit næste møde. 
via Listen To News