Palæstinenser med muligt bombebælte dræbt på Vestbredden
Palæstinensiske ambulancefolk bærer den sårede palæstinenser, som er iført noget der ligner et bombebælte, ind i en ambulance. Manden døde senere af sine skudsår. Foto: Oren Ziv/AFP
Tre er dræbt og flere alvorligt såret efter en dag med voldsomme sammenstød på Vestbredden og i Gazastriben.

Fire palæstinensere meldes dræbt i Gazastriben og på Vestbredden, hvor der var voldsomme uroligheder fredag.

Tæt på Ramallah på Vestbredden blev en palæstinensisk mand skudt af israelske grænsevagter, da han angreb dem. Han var iført noget, der ifølge israelsk politi lignede et bombebælte.

Politiet "undersøger meldinger om, at den mistænkte havde en sprængladning eller en falsk sprængladning", oplyser den israelske polititalsmand Micky Rosenfeld.

Han tilføjer, at den palæstinensiske mand stak en israelsk politimand to gange, inden han blev skudt. Palæstinenseren blev bragt på hospitalet i Hebron, hvor han siden døde af skudsårene.

Der er ikke umiddelbart oplysninger om den israelske grænsevagts tilstand.

En palæstinensisk læge siger til nyhedsbureauet Reuters, at den palæstinensiske mands bombebælte var falsk.

Nordøst for Jerusalem er en palæstinensisk mand fredag aften dræbt af skud, oplyser det palæstinensiske sundhedsministerium.

Dermed er det samlede antal dræbte fredag oppe på fire.

På grænsen mellem Gazastriben og Israel er to palæstinensere dræbt, efter de blev ramt af skud i hovedet under sammenstød med israelske sikkerhedsstyrker.

En af demonstranterne sad i kørestol, meddeler det palæstinensiske sundhedsministerium.

Over 40 andre palæstinensere meldes såret af skud fra israelske styrker, skriver Reuters. Der er både skudt med gummikugler og skarpe skud.

Fem af de sårede i Gazastriben er i kritisk tilstand, skriver nyhedsbureauet dpa. I Ramallah er der meldinger om to alvorligt sårede palæstinensere som følge af fredagens sammenstød.

Urolighederne begyndte, efter den amerikanske præsident, Donald Trump, i en tale i sidste uge sagde, at USA anerkender Jerusalem som Israels hovedstad.

Det har bragt sindene i kog i de palæstinensiske områder, hvor man ønsker Østjerusalem som hovedstad i en fremtidig palæstinensisk stat.

De fleste andre lande i verden følger den linje, at Jerusalems status skal afklares gennem forhandlinger mellem israelere og palæstinensere.

Ifølge israelsk militær deltog omkring 2500 palæstinensere i fredagens optøjer på Vestbredden.

I Gaza demonstrerede omkring 3500 palæstinensere langs grænsen til Israel, oplyser militæret til Reuters.

/ritzau/AFP