Pædagog til chef: "Du tvangsfodrer børnene"

En privat børnehave i København fik ikke medhold i injuriesag mod tidligere kvindelig ansat. Hensynet til børnene vejede tungest, fastslår FOA.

En kvindelig pædagogmedhjælper er blevet frikendt for at have spredt injurier om sin tidligere arbejdsgiver, en privat børnehave i København. Det skriver Fagbladet FOA.

Kvinden havde anmeldt den københavnske børnehave for at "tvangsfodre" børnene og anvende det hun kaldte "Gestapo-metoder".

Ifølge Henrik Piil, advokat i Foa, så slipper pædagogmedhjælperen for at blive kendt skyldig i injurier, netop fordi hun ville beskytte børnene.

"Sagen viser, at der er vide rammer for, hvad man kan sige, når formålet er at beskytte børn," siger Foas's advokat Henrik Piil til fagbladet Foa.

Landsforeningen af Frie Børnehaver og Fritidshjem der har rejst injuri-sagen, anker nu sagen til Landsretten.

Børnehaven anker til Landsretten

"Det, der er sagt omkring Gestapo-metoder og tvangsfodring mener vi er klart injuerende. Vi bestrider ikke, at der er vide rammer for ytringsfriheden, men man skal efter loven kune føre sandhedsbevis for sine udsagn. Det mener vi ikke, at der er grundlag for i denne sag," siger Mariette Bak, advokat i Landsforeningen af Frie Børnehaver og Fritidshjem til Fagbladet Foa.

Børn giver skærpet pligt til at indberette

Landsforeningen for Socialpædagoger, LFS, der sammen med Foa forsvarer den kvindelige pædagogmedhjælper, understreger, at hensynet til børnene er det vigtigste.

"Man har skærpet indberetningspligt som offentligt ansat og som pædagogmedhjælper. Man er barnets advokat og skal ikke tøve med at indberette svigt og overgreb, fordi man frygter at blive anklaget for injurier," siger Næstformand i LFS Jan Hoby til Fagbladet Foa.

Se historien på Foa.dk