Optur: Flere og flere kommer i job

Dagens gode nyhed: Flere og flere kommer i job. Og manglen på arbejdskraft er ikke så stort et problem, at det kommer til at stoppe opsvinget. (Foto: Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix. )

Måned for måned sætter det danske arbejdsmarked rekord for antallet af beskæftigede, viser nye tal. Mangel på hænder stopper ikke opsvinget, vurderer cheføkonom.

Der er fortsat plads til flere på det danske arbejdsmarked - og hver måned kommer der flere i gang.

Fra juni til juli steg antallet af personer med lønmodtagerjob med 3000. Det bringer det samlede antal lønmodtagerjob op på 2.752.000 i juli. Det viser tal fra Danmarks Statistik.

- Måned for måned sætter det danske arbejdsmarked rekord for antallet af beskæftigede. Det er en håndfast indikation på fortsat fremgang i dansk økonomi, skriver Søren V. Kristensen, makroøkonom i Sydbank, i en kommentar.

Der er 29.600 flere lønmodtagerjob, end da beskæftigelsen toppede i 2008.

Ifølge erhvervsorganisationen DI, Dansk Industri, er beskæftigelsen nu steget 64 måneder i træk.

Underdirektør i DI Steen Nielsen kalder det en sand solstrålehistorie, men advarer samtidig om, at mange virksomheder har svært ved at få ansat de medarbejdere, de skal bruge.

- Virksomhederne oplever allerede udbredt mangel på medarbejdere, og det er et problem, der bliver større for hver dag og på den måde udfordrer Danmarks økonomiske vækst, siger Steen Nielsen i en kommentar.

Når virksomhederne ikke kan få fat i de medarbejdere, de skal bruge, går det ud over væksten i virksomhederne og dermed i samfundet.

Men så længe beskæftigelsen fortsætter med at vokse, er det et bevis for, at manglen på arbejdskraft endnu ikke er et stort problem, vurderer en økonom.

- Mange virksomheder har helt sikkert svært ved at finde arbejdskraft.

- Men overordnet set er problemet fortsat ikke stort nok til at stoppe opsvinget, når beskæftigelsen stiger med omtrent 3000-4000 personer om måneden, skriver Niels Rønholt, cheføkonom i Jyske Bank, i en kommentar.

Der kom flere hænder til både i det private og i det offentlige i juli, viser opgørelsen.

Beskæftigelsen er omregnet til fuldtidsjob. Tallene er foreløbige og sæsonkorrigerede, oplyser Danmarks Statistik.