Voldelige optøjer og demonstrationer, der tirsdag har kostet flere livet, i Kenyas hovedstad, Nairobi, er foranlediget af den unge generation.
Det fortæller Olga Ege, der er bosat i det nordlige Nairobi.
- De her demonstrationer er protester, der startede på det sociale medie TikTok, og så har det udviklet sig til demonstrationer og gadekampe, som er spidset helt til i dag, siger Olga Ege.
Til daglig arbejder hun som senior programansvarlig for Mellemfolkeligt Samvirke i Kenya, som har kontor i den centrale del af byen.
Men allerede inden demonstranter tirsdag stormede parlamentsbygningen, og politiet affyrede tåregas og gummikugler, var Olga Ege blevet advaret, hvorfor hun er blevet hjemme, hvor der er ro på.
Skoler i den centrale del af byen er lukkede, og skolebusserne til hendes børns skole i den nordlige del er aflyst af sikkerhedsårsager.
Olga Ege bider særligt mærke i, at demonstrationerne denne gang afviger fra ellers mange andre i Kenya, ved at det er de unge, der har taget teten.
- De er ikke foranlediget eller orkestreret af politiske partier. Det vil sige, at det ikke er oppositionslederen, der har været ude og samle eller betale unge for at gå på gaden, hvilket man har set tidligere, siger hun.
Hun fortæller, at for omkring ti dage siden, så man hvordan flere og flere protestvideoer mod finansloven fra den unge generation begyndte at florere på TikTok.
Demonstranterne er utilfredse med en ny lov, der medfører skattestigninger, hvis den bliver vedtaget.
Demonstranterne vil have loven droppet. De har også opfordret til generalstrejke og kræver, at Kenyas præsident, William Ruto, går af.
Søndag lød det fra Ruto, at han var "meget stolt" af Kenyas ungdom.
- Og jeg vil gerne fortælle dem, at vi gerne vil gå i dialog med dem, sagde han ifølge nyhedsbureauet AFP.
Hanifa Adan, der er en af protestarrangørerne, tog ikke vel imod præsidentens ord.
- Han kan ikke hævde at støtte os, mens hans politi brutaliserer fredelige demonstrationer, sagde hun til AFP.
/ritzau/